Krem bananowy

(3)
15min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest JOLA3

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250  g
Margaryna
6  łyżek
Cukier puder
5 
Banany

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
0.84 g
Węglowodany
22.86 g
Tłuszcze
2.74 g
Wartość energetyczna
111.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wykonaj w domu pyszny krem bananowy Zrobisz go w kilka chwil! Margarynę utrzyj z cukrem, a następnie dodaj rozgniecione widelcem dojrzałe banany, całość zmiksuj na gładką masę i gotowe! Krem bananowy jest idealnym rozwiązaniem do dekorowania lub przekładania tortów, ciast lub pysznych ciasteczek.
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
5 min
Banany obieramy ze skórki, a następnie rozgniatamy je widelcem.
Krok 2
5 min
Margarynę ucieramy z cukrem puderm, a następnie dodajemy do niej rozgniecione banany.
Krok 3
5 min
Całość dokładnie miksujemy.
Krok 4
1 min
Gotowy krem układamy na ciasto.
Krem bananowy

Krok 1 z 4

Banany obieramy ze skórki, a następnie rozgniatamy je widelcem.

Krem bananowy

Krok 2 z 4

Margarynę ucieramy z cukrem puderm, a następnie dodajemy do niej rozgniecione banany.

Krem bananowy

Krok 3 z 4

Całość dokładnie miksujemy.

Krem bananowy

Krok 4 z 4

Gotowy krem układamy na ciasto.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 3

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
B BezKrwi
.

Ewidentnie po prostu niedobre. Cukier puder psuje smak. Bez zgestniaczy nie da się przekładać tortu

G Gosia
.

Czy krem jest dość sztywny żeby można było nim przełożyć biszkopt?

E Ewa 00000007
.

Na myśl o kremie z margaryny mam odruch wymiotny.

Winiary
.
Expert

Ewo, margarynę można zastąpić masłem.

Pokaż więcej komentarzy