Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wykonaj w domu pyszny krem bananowy Zrobisz go w kilka chwil! Margarynę utrzyj z cukrem, a następnie dodaj rozgniecione widelcem dojrzałe banany, całość zmiksuj na gładką masę i gotowe! Krem bananowy jest idealnym rozwiązaniem do dekorowania lub przekładania tortów, ciast lub pysznych ciasteczek.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Banany obieramy ze skórki, a następnie rozgniatamy je widelcem.
Krok 2
5 min
Margarynę ucieramy z cukrem puderm, a następnie dodajemy do niej rozgniecione banany.
Krok 3
5 min
Całość dokładnie miksujemy.
Krok 4
1 min
Gotowy krem układamy na ciasto.
Krok 1
z
4
Banany obieramy ze skórki, a następnie rozgniatamy je widelcem.
Krok 2
z
4
Margarynę ucieramy z cukrem puderm, a następnie dodajemy do niej rozgniecione banany.
Krok 3
z
4
Całość dokładnie miksujemy.
Krok 4
z
4
Gotowy krem układamy na ciasto.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
4
N
Natalia
Moja córka ma PKU, chorobę przez którą możemy podać jej w pożywieniu śladowe ilości białka. Bardzo się więc cieszę, że trafiłam na ten przepis i bardzo za niego dziękuję. Używam go do 1 z warstw tortu. A krytyka dla samej krytyki jest pusta. Nic nie wnosi. Innym może się przydać.
Winiary
Expert
Natalia, cieszymy się, że spodobał Ci się ten przepis. Tort zapewne wyszedł pyszny!
B
BezKrwi
Ewidentnie po prostu niedobre. Cukier puder psuje smak. Bez zgestniaczy nie da się przekładać tortu
G
Gosia
Czy krem jest dość sztywny żeby można było nim przełożyć biszkopt?
Winiary
Expert
Tak, możesz wykorzystać ten krem do przełożenia biszkoptu. Natalia, w komentarzu wyżej, napisała, że wykorzystała ten przepis do tortu dla swojej córki.
Komentarze 4