Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeżeli znudziły Ci się już kotlety mielone, kotlety schabowe i poszukujesz nowych przepisów, które urozmaicą Twoje obiady, to jest przepis dla Ciebie! Wypróbuj nasze kotlety z kaszy gryczanej z grzybami i ciesz się nowym smakiem! Kotleciki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami to znakomita innowacja w kuchni, w której goszczą wciąż te same dania. Intensywny smak grzybów podkreśla Sos grzybowy WINIARY o aksamitnej konsystencji. Kotleciki z kaszy będą smakować najlepiej z surówką, kiszonym ogórkiem lub buraczkami.
Grzyby namocz najlepiej na noc, następnie odsącz i drobno pokrój.
Kaszę przelej zimna wodą, odsącz i zalej 2 szklankami wrzącej wody. Dodaj grzyby i gotuj do miękkości. Ostudź.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle.
Do kaszy dodaj cebulę i jajka. Dopraw solą i pieprzem.
Uformuj 8 kotletów, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Zawartość opakowania Sosu grzybowego WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Kotlety podaj z sosem i surówką z kiszonej kapusty.
Jolanta