Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

20 g
Suszone grzyby
1 szklanka
Kasza gryczana
1 
Cebula
1 łyżka
Masło
2 
Jajko
1 trochę
Sól
3 łyżek
Bułka tarta
1 trochę
Olej
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
40.88 g
Tłuszcze
10.26 g
Wartość energetyczna
309.83 kcal
Białko
11.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Grzyby namocz najlepiej na noc, następnie odsącz i drobno pokrój.
Krok 2
15 min
Kaszę przelej zimna wodą, odsącz i zalej 2 szklankami wrzącej wody. Dodaj grzyby i gotuj do miękkości. Ostudź.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle.
Krok 4
5 min
Do kaszy dodaj cebulę i jajka. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
10 min
Uformuj 8 kotletów, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 6
5 min
Zawartość opakowania Sosu grzybowego WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 7
5 min
Kotlety podaj z sosem i surówką z kiszonej kapusty.
Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

Krok 1 z 7

Grzyby namocz najlepiej na noc, następnie odsącz i drobno pokrój.

Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

Krok 2 z 7

Kaszę przelej zimna wodą, odsącz i zalej 2 szklankami wrzącej wody. Dodaj grzyby i gotuj do miękkości. Ostudź.

Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

Krok 3 z 7

Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle.

Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

Krok 4 z 7

Do kaszy dodaj cebulę i jajka. Dopraw solą i pieprzem.

Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

Krok 5 z 7

Uformuj 8 kotletów, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.

Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

Krok 6 z 7

Zawartość opakowania Sosu grzybowego WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

Krok 7 z 7

Kotlety podaj z sosem i surówką z kiszonej kapusty.

Jeżeli znudziły Ci się już kotlety mielone, kotlety schabowe i poszukujesz nowych przepisów, które urozmaicą Twoje obiady, to jest przepis dla Ciebie! Wypróbuj nasze kotlety z kaszy gryczanej z grzybami i ciesz się nowym smakiem! Kotleciki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami to znakomita innowacja w kuchni, w której goszczą wciąż te same dania. Intensywny smak grzybów podkreśla Sos grzybowy Na Każdy Dzień WINIARY o aksamitnej konsystencji. Kotleciki z kaszy będą smakować najlepiej z surówką, kiszonym ogórkiem lub buraczkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika