Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami
55min
Łatwy
20 g
Suszone grzyby
1 szklanka
Kasza gryczana
1
Cebula
1 łyżka
Masło
2
Jajko
1 trochę
Sól
3 łyżek
Bułka tarta
1 trochę
Olej
1 trochę
Pieprz czarny
1 opakowanie
.
Wartości odżywcze
Białko
11.9 g
Węglowodany
40.88 g
Tłuszcze
10.26 g
Wartość energetyczna
309.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
10 min
Grzyby namocz najlepiej na noc, następnie odsącz i drobno pokrój.
Krok 2
15 min
Kaszę przelej zimna wodą, odsącz i zalej 2 szklankami wrzącej wody. Dodaj grzyby i gotuj do miękkości. Ostudź.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle.
Krok 4
5 min
Do kaszy dodaj cebulę i jajka. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
10 min
Uformuj 8 kotletów, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 6
5 min
Zawartość opakowania Sosu grzybowego WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 7
5 min
Kotlety podaj z sosem i surówką z kiszonej kapusty.
Jeżeli znudziły Ci się już kotlety mielone, kotlety schabowe i poszukujesz nowych przepisów, które urozmaicą Twoje obiady, to jest przepis dla Ciebie! Wypróbuj nasze kotlety z kaszy gryczanej z grzybami i ciesz się nowym smakiem! Kotleciki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami to znakomita innowacja w kuchni, w której goszczą wciąż te same dania. Intensywny smak grzybów podkreśla Sos grzybowy Na Każdy Dzień WINIARY o aksamitnej konsystencji. Kotleciki z kaszy będą smakować najlepiej z surówką, kiszonym ogórkiem lub buraczkami.
Komentarze 0