Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami
Dodaj do CookBook

Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

(1)
55 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
20  g
Suszone grzyby
1  szklanka
Kasza gryczana
1 
Cebula
1  łyżka
Masło
2 
Jajko
trochę
Sól
3  łyżek
Bułka tarta
trochę
Olej
trochę
Pieprz czarny
1  opakowanie
WINIARY Sos Grzybowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
40.9 g
Wartość energetyczna
309.8 kcal
Tłuszcze
10.3 g
Białko
11.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jeżeli znudziły Ci się już kotlety mielone, kotlety schabowe i poszukujesz nowych przepisów, które urozmaicą Twoje obiady, to jest przepis dla Ciebie! Wypróbuj nasze kotlety z kaszy gryczanej z grzybami i ciesz się nowym smakiem! Kotleciki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami to znakomita innowacja w kuchni, w której goszczą wciąż te same dania. Intensywny smak grzybów podkreśla Sos grzybowy WINIARY o aksamitnej konsystencji. Kotleciki z kaszy będą smakować najlepiej z surówką, kiszonym ogórkiem lub buraczkami.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Grzyby namocz najlepiej na noc, następnie odsącz i drobno pokrój.
  • Krok 2

    15 min
    Kaszę przelej zimna wodą, odsącz i zalej 2 szklankami wrzącej wody. Dodaj grzyby i gotuj do miękkości. Ostudź.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle.
  • Krok 4

    5 min
    Do kaszy dodaj cebulę i jajka. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 5

    10 min
    Uformuj 8 kotletów, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • Krok 6

    5 min
    Zawartość opakowania Sosu grzybowego WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  • Krok 7

    5 min
    Kotlety podaj z sosem i surówką z kiszonej kapusty.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

5.0 out of 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Jolanta

Przepis jest godny wykonania, tylko brak informacji o jaką kaszę chodzi jasną, czy paloną gryczaną
Anonim (niezweryfikowany) 02/15/2024-09:11 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/10/2024-03:59 CEST
Jolanto, sprawdzi się ta, którą bardziej lubisz 😊 Kasza gryczana palona doda bardziej wyrazistego smaku.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Drugie danie
  • Jajka
  • Jesień
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Zima
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kotlety z piersi kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą i grzankami czosnkowymi

    Kotlety z piersi kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą i grzankami czosnkowymi

    32 min Łatwy
  • Kotlety ze śledzia z sosem koperkowym

    Kotlety ze śledzia z sosem koperkowym

    19 godz 7 min Łatwy
  • Kotlety mielone z buraczkami

    Kotlety mielone z buraczkami

    1 godz 5 min Łatwy
  • Chrupiące kotlety schabowe

    Chrupiące kotlety schabowe

    33 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu