Kotleciki jajeczne to pomysł na szybkie, proste, smaczne danie, które zrobisz z niedrogich i łatwo dostępnych składników. Taki obiad możesz przygotować nawet w najbardziej zabiegany dzień, gdy nie chcesz spędzić zbyt wiele czasu w kuchni. Ten przepis to też sposób na wykorzystanie ugotowanych wcześniej jajek, np. tych, które zostały w lodówce po świętach wielkanocnych. Chcesz zrobić z nami to danie? Nie przegap tego przepisu i gotuj bez marnowania!
Co zrobić z jajek faszerowanych po świętach?
Święta bez marnowania to nie lada wyzwanie, ale mamy sposób, jak ograniczyć marnowanie jedzenia, gdy w lodówce zostały faszerowane jajka. Z łatwością możesz zrobić kotlety jajeczne z jajek faszerowanych pieczarkami (przepis na jajka faszerowane pieczarkami znajdziesz TUTAJ). Wystarczy tylko posiekać lub zmiksować ugotowane, faszerowane jajka, dodać do nich 1 surowe jajo, ser żółty, szczypiorek, bułkę tartą i przyprawy. Z takiej masy formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na odrobinie oleju. Kilka chwil i smaczny obiad bez marnowania gotowy.
Kotlety jajeczne na obiad
Kotlety z ugotowanych jajek zrobisz w kilka chwil, wykorzystując składniki, które masz w swojej kuchni. Taki obiad z apetytem zjedzą zarówno dorośli, jak i dzieci. Do usmażonych kotlecików świetnie pasuje sos tatarski WINIARY oraz sałatka ze świeżych warzyw albo buraczki na ciepło. Smacznego!
Komentarze 0