Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kotlety z jajek faszerowanych pieczarkami
Dodaj do CookBook

Kotlety z jajek faszerowanych pieczarkami

(0)
14 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
5 
Jajka faszerowane z pieczarkami i majonezem (z przepisu na stronie WINIARY)
1 
Jajko
trochę
Sos tatarski WINIARY
1  szklanka
Bułka tarta
0.5  pęczek
Szczypiorek
50  g
Ulubiony ser żółty (starty)
trochę
Pieprz i sól
trochę
Olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24 g
Wartość energetyczna
324.7 kcal
Tłuszcze
18.7 g
Białko
16.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Kotleciki jajeczne to pomysł na szybkie, proste, smaczne danie, które zrobisz z niedrogich i łatwo dostępnych składników. Taki obiad możesz przygotować nawet w najbardziej zabiegany dzień, gdy nie chcesz spędzić zbyt wiele czasu w kuchni. Ten przepis to też sposób na wykorzystanie ugotowanych wcześniej jajek, np. tych, które zostały w lodówce po świętach wielkanocnych. Chcesz zrobić z nami to danie? Nie przegap tego przepisu i gotuj bez marnowania!


Co zrobić z jajek faszerowanych po świętach?

Święta bez marnowania to nie lada wyzwanie, ale mamy sposób, jak ograniczyć marnowanie jedzenia, gdy w lodówce zostały faszerowane jajka. Z łatwością możesz zrobić kotlety jajeczne z jajek faszerowanych pieczarkami (przepis na jajka faszerowane pieczarkami znajdziesz TUTAJ). Wystarczy tylko posiekać lub zmiksować ugotowane, faszerowane jajka, dodać do nich 1 surowe jajo, ser żółty, szczypiorek, bułkę tartą i przyprawy. Z takiej masy formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na odrobinie oleju. Kilka chwil i smaczny obiad bez marnowania gotowy.


Kotlety jajeczne na obiad

Kotlety z ugotowanych jajek zrobisz w kilka chwil, wykorzystując składniki, które masz w swojej kuchni. Taki obiad z apetytem zjedzą zarówno dorośli, jak i dzieci. Do usmażonych kotlecików świetnie pasuje sos tatarski WINIARY oraz sałatka ze świeżych warzyw albo buraczki na ciepło. Smacznego!

Przygotowanie

14 min
  • Krok 1

    5 min
    Faszerowane jajka drobno posiekaj. Dodaj do nich surowe jajko, posiekany szczypiorek, starty ser żółty, sól oraz pieprz. Dodaj połowę bułki tartej i wymieszaj. Jeśli masa będzie zbyt luźna, dodaj więcej bułki tartej, aby dało się z niej formować kotlety.
  • Krok 2

    8 min
    Z masy uformuj niewielkie kotlety, które następnie opanieruj w pozostałej bułce tartej. Kotlety smażymy (na oleju) na średnio rozgrzanej patelni po ok. 3-4 min z każdej strony, tak aby były ładnie rumiane.
  • Krok 3

    1 min
    Kotleciki podawaj z ulubionymi dodatkami i sosem tatarskim WINIARY.
Kotlety z jajek faszerowanych pieczarkami

Krok 1 z 3

Faszerowane jajka drobno posiekaj. Dodaj do nich surowe jajko, posiekany szczypiorek, starty ser żółty, sól oraz pieprz. Dodaj połowę bułki tartej i wymieszaj. Jeśli masa będzie zbyt luźna, dodaj więcej bułki tartej, aby dało się z niej formować kotlety.

Kotlety z jajek faszerowanych pieczarkami

Krok 2 z 3

Z masy uformuj niewielkie kotlety, które następnie opanieruj w pozostałej bułce tartej. Kotlety smażymy (na oleju) na średnio rozgrzanej patelni po ok. 3-4 min z każdej strony, tak aby były ładnie rumiane.

Kotlety z jajek faszerowanych pieczarkami

Krok 3 z 3

Kotleciki podawaj z ulubionymi dodatkami i sosem tatarskim WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kotlety z buraków i płatków owsianych z orzechami

    Kotlety z buraków i płatków owsianych z orzechami

    21 min Łatwy
  • Kotlety z pieczarek, jajek i cebuli

    Kotlety z pieczarek, jajek i cebuli

    38 min Łatwy
  • Kotlety mielone z pieczarkami

    Kotlety mielone z pieczarkami

    45 min Łatwy
  • Kotlety schabowe duszone w aromatycznym sosie cebulowym z marynowaną cebulą i kopytkami

    Kotlety schabowe duszone w aromatycznym sosie cebulowym z marynowaną cebulą i kopytkami

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu