Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety schabowe z dzika

0
25min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest pacpaw
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Mięso z dzika
3  płaskich łyżek
Masło
trochę
Sól
1 
Jajko
trochę
Pieprz czarny
3  płaskich łyżek
Bułka tarta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
39.31 g
Węglowodany
6.15 g
Tłuszcze
27.85 g
Wartość energetyczna
439.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Schab z dzika kroimy w plastry grubości ok 1 cm. Następnie rozbijamy pięścią i posypujemy solą zmiękczającą mięso oraz pieprzem naturalnym. Odstawiamy na bok. Jajko rozbijamy dodajemy przyprawy w płynie i mieszamy.
Krok 2
5 min
Kotlety moczymy w jajku, następnie obtaczamy w bułce i smażymy na wcześniej sklarowanym maśle. Smażymy do zarumienienia.
Kotlety schabowe z dzika

Krok 1 z 2

Schab z dzika kroimy w plastry grubości ok 1 cm. Następnie rozbijamy pięścią i posypujemy solą zmiękczającą mięso oraz pieprzem naturalnym. Odstawiamy na bok. Jajko rozbijamy dodajemy przyprawy w płynie i mieszamy.

Kotlety schabowe z dzika

Krok 2 z 2

Kotlety moczymy w jajku, następnie obtaczamy w bułce i smażymy na wcześniej sklarowanym maśle. Smażymy do zarumienienia.

Wyjątkowa potrawa, której smak zachwyci nie jednego smakosza mięsnych dań. Kotlety ze schabu z dzika zrobisz bardzo szybko, a przepis jest prosty i podobny do tradycyjnych kotletów schabowych. Proponujemy smażenie kotletów na klarowanym maśle, dzięki czemu mięso zdobędzie delikatny, lekko maślany aromat. Wypróbuj koniecznie przepis na kotlety schabowe z dzika.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

20 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
20 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
39.3g / 36%
Węglowodany
6.2g / 5%
Tłuszcze
27.8g / 58%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha