Kotlety schabowe z dzika
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Schab z dzika kroimy w plastry grubości ok 1 cm. Następnie rozbijamy pięścią i posypujemy solą zmiękczającą mięso oraz pieprzem naturalnym. Odstawiamy na bok. Jajko rozbijamy dodajemy przyprawy w płynie i mieszamy.
Krok 2
5 min
Kotlety moczymy w jajku, następnie obtaczamy w bułce i smażymy na wcześniej sklarowanym maśle. Smażymy do zarumienienia.
Wyjątkowa potrawa, której smak zachwyci nie jednego smakosza mięsnych dań. Kotlety ze schabu z dzika zrobisz bardzo szybko, a przepis jest prosty i podobny do tradycyjnych kotletów schabowych. Proponujemy smażenie kotletów na klarowanym maśle, dzięki czemu mięso zdobędzie delikatny, lekko maślany aromat. Wypróbuj koniecznie przepis na kotlety schabowe z dzika.
Komentarze 0