Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlet schabowy w sosie z pieczarkami

0
37 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
4 
Schab wieprzowy bez kości
250 g
Pieczarki
1 
Cebula
4 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
13.56 g
Białko
42.58 g
Wartość energetyczna
303.78 kcal
Węglowodany
4.26 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
5 min
Kotlety lekko rozbij, natrzyj sola i pieprzem.
Krok 2
10 min
Cebule i pieczarki oczyść i rozdrobnij.
Krok 3
5 min
Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 4
5 min
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając
Krok 5
10 min
Kotlety smaż na oleju, po 2 minuty z każdej strony.
Krok 6
3 min
Na pozostałym ze smażenia kotletów tłuszczu smaż cebulę oraz pieczarki. Dodaj je do sosu.
Krok 7
2 min
Kotlety podawaj z ziemniakami, polane przygotowanym sosem.
Kotlet schabowy w sosie z pieczarkami

Krok 1 z 7

Kotlety lekko rozbij, natrzyj sola i pieprzem.

Kotlet schabowy w sosie z pieczarkami

Krok 2 z 7

Cebule i pieczarki oczyść i rozdrobnij.

Kotlet schabowy w sosie z pieczarkami

Krok 3 z 7

Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Kotlet schabowy w sosie z pieczarkami

Krok 4 z 7

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając

Kotlet schabowy w sosie z pieczarkami

Krok 5 z 7

Kotlety smaż na oleju, po 2 minuty z każdej strony.

Kotlet schabowy w sosie z pieczarkami

Krok 6 z 7

Na pozostałym ze smażenia kotletów tłuszczu smaż cebulę oraz pieczarki. Dodaj je do sosu.

Kotlet schabowy w sosie z pieczarkami

Krok 7 z 7

Kotlety podawaj z ziemniakami, polane przygotowanym sosem.

Nowe oblicze tradycji, czyli prosty kotlet schabowy w sosie z pieczarkami. Mięso rozbijamy (najlepiej przez folię), smażymy bez panierki, a przed podaniem polewamy Sosem pieczeniowym ciemnym z dodatkiem podsmażonych z cebulą pieczarek. Do tego - ziemniaki z wody lub z patelni i mizeria lub duża miska sałaty ze śmietaną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika