Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlet szwajcarski (Cordon bleu)

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 g
Schab cielęcy
1 plaster
Szynka
1 łyżka
Ser żółty tarty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
18.9 g
Węglowodany
0.64 g
Tłuszcze
11.45 g
Wartość energetyczna
184.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Rozbij schab jak najcieniej, ułóż plaster szynki i na szynkę daj ser.
Krok 2
15 min
Następnie sklej w kształt pieroga. Obtocz w mące, potem jajku i bułce tartej i smaż na złoty kolor w głębokim oleju.
Kotlet szwajcarski (Cordon bleu)

Krok 1 z 2

Rozbij schab jak najcieniej, ułóż plaster szynki i na szynkę daj ser.

Kotlet szwajcarski (Cordon bleu)

Krok 2 z 2

Następnie sklej w kształt pieroga. Obtocz w mące, potem jajku i bułce tartej i smaż na złoty kolor w głębokim oleju.

Kotlet szwajcarski (Cordon bleu) to sposób na mięso schabowe w nowej, zaskakującej, serowej odsłonie. Na płat mięsa kładziemy szynkę i ser, a następnie zwijamy schab jak pieroga. Następnie kotlet szwajcarski smażymy w panierce na rumiano i zajadamy z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami i surówką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika