Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
11.21 g
Węglowodany
55.12 g
Tłuszcze
3.46 g
Wartość energetyczna
278.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki wymieszaj z jajkiem, mąką, czosnkiem oraz solą.
Krok 2
10 min
Z ciasta uformuj kulki wielkości orzechów włoskich. Gotuj kopytka w osolonym wrzątku przez 4 minuty od momentu wypłynięcia ich na wierzch wody.
Krok 3
15 min
W międzyczasie, pomidorki wysmaruj, sokiem z cytryny, miodem, solą oraz kolendrą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10-15min.
Krok 4
5 min
W rondelku podgrzej sos boloński
Krok 5
0 min
Serwuj kopytka z ciepłym sosem i upieczonymi pomidorkami
Komentarze 0