Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Ziemniaki
1 
Jajko
150 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 ząbków
Czosnek
1 
Sos Boloński WINIARY
250 g
Pomidory
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 
Sok z cytryny
1 Płaska łyżka
Kolendra
1 Płaska łyżka
Miód
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
278.65 kcal
Białko
11.21 g
Tłuszcze
3.46 g
Węglowodany
55.12 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki wymieszaj z jajkiem, mąką, czosnkiem oraz solą.
Krok 2
10 min
Z ciasta uformuj kulki wielkości orzechów włoskich. Gotuj kopytka w osolonym wrzątku przez 4 minuty od momentu wypłynięcia ich na wierzch wody.
Krok 3
15 min
W międzyczasie, pomidorki wysmaruj, sokiem z cytryny, miodem, solą oraz kolendrą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10-15min.
Krok 4
5 min
W rondelku podgrzej sos boloński
Krok 5
0 min
Serwuj kopytka z ciepłym sosem i upieczonymi pomidorkami
Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

Krok 1 z 5

Ziemniaki wymieszaj z jajkiem, mąką, czosnkiem oraz solą.

Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

Krok 2 z 5

Z ciasta uformuj kulki wielkości orzechów włoskich. Gotuj kopytka w osolonym wrzątku przez 4 minuty od momentu wypłynięcia ich na wierzch wody.

Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

Krok 3 z 5

W międzyczasie, pomidorki wysmaruj, sokiem z cytryny, miodem, solą oraz kolendrą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10-15min.

Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

Krok 4 z 5

W rondelku podgrzej sos boloński

Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

Krok 5 z 5

Serwuj kopytka z ciepłym sosem i upieczonymi pomidorkami

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika