Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

(3)
35 min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska winiary.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Ugotowane ziemniaki, np. z obiadu z poprzedniego dnia
1 
Jajko
150  g
Jakakolwiek mąka
2  ząbków
Czosnek
1  słoik
Sos pomidorowy WINIARY
250  g
Świeże pomidory, mogą być też z puszki
trochę
Oliwa z oliwek
1 
Sok z cytryny
1  Płaska łyżka
Kolendra
1  Płaska łyżka
Miód
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
68.1 g
Wartość energetyczna
332.6 kcal
Tłuszcze
3.5 g
Białko
10.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    5 min
    Ziemniaki wymieszaj z jajkiem, mąką, czosnkiem oraz solą.
  • Krok 2

    10 min
    Z ciasta uformuj kulki wielkości orzechów włoskich. Gotuj kopytka w osolonym wrzątku przez 4 minuty od momentu wypłynięcia ich na wierzch wody.
  • Krok 3

    15 min
    W międzyczasie, pomidorki wysmaruj, sokiem z cytryny, miodem, solą oraz kolendrą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10-15min.
  • Krok 4

    5 min
    W rondelku podgrzej sos boloński
  • Krok 5

    0 min
    Serwuj kopytka z ciepłym sosem i upieczonymi pomidorkami
Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

Krok 1 z 5

Ziemniaki wymieszaj z jajkiem, mąką, czosnkiem oraz solą.

Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

Krok 2 z 5

Z ciasta uformuj kulki wielkości orzechów włoskich. Gotuj kopytka w osolonym wrzątku przez 4 minuty od momentu wypłynięcia ich na wierzch wody.

Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

Krok 3 z 5

W międzyczasie, pomidorki wysmaruj, sokiem z cytryny, miodem, solą oraz kolendrą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10-15min.

Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

Krok 4 z 5

W rondelku podgrzej sos boloński

Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

Krok 5 z 5

Serwuj kopytka z ciepłym sosem i upieczonymi pomidorkami

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.7 z 5
4.6666666666667
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
22
11
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Danie główne
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Ziemniaki
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kotlety schabowe duszone w aromatycznym sosie cebulowym z marynowaną cebulą i kopytkami

    Kotlety schabowe duszone w aromatycznym sosie cebulowym z marynowaną cebulą i kopytkami

    1 godz Łatwy
  • Kopytka z batatów z sosem pokrzywowym

    Kopytka z batatów z sosem pokrzywowym

    45 min Średni
  • Kopytka ze szpinakiem

    Kopytka ze szpinakiem

    43 min Łatwy
  • Kolorowe kopytka z pesto i parmezanem

    Kolorowe kopytka z pesto i parmezanem

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu