Kompot z suszonych owoców oraz korzennymi przyprawami
65min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.01 g
Węglowodany
27.88 g
Tłuszcze
0.27 g
Wartość energetyczna
106.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
10 min
Wszystkie składniki zalej wodą, zagotuj.
Krok 2
20 min
Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 3
35 min
Odstaw do wystudzenia.
Aromatyczny kompot z suszu to obowiązkowy punkt wśród wigilijnych potraw. Susz łączy w sobie same przepyszne, dojrzewające w słońcu skarby: słodkie polskie i egzotyczne owoce oraz najbardziej wonne korzenne przyprawy. Przygotowany z sercem z pewnością będzie smakował wyśmienicie i przypomni wszystkie minione wigilie.
Komentarze 0