Kompot z agrestu i porzeczek
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.86 g
Węglowodany
28.18 g
Tłuszcze
0.52 g
Wartość energetyczna
114.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Wszystkie owoce wrzucamy do garnka i dokładnie płuczemy, odlewamy wodę.
Krok 2
20 min
Zalewamy owoce świeżą wodą (możemy zalać wodą mineralną) i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut.
Krok 3
5 min
Następnie dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Kompot odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego
Kompot z agrestu i porzeczek wzmocni smak każdej potrawy i będzie stanowił wybitne uzupełnienie niedzielnego obiadu. Jest niezwykle smaczny, orzeźwiający i aromatyczny. Wspaniale smakuje w połączeniu z różnego rodzaju mięsami. Smacznego!
Komentarze 0