Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kompot z agrestu i porzeczek wzmocni smak każdej potrawy i będzie stanowił wybitne uzupełnienie niedzielnego obiadu. Jest niezwykle smaczny, orzeźwiający i aromatyczny. Wspaniale smakuje w połączeniu z różnego rodzaju mięsami. Smacznego!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Wszystkie owoce wrzucamy do garnka i dokładnie płuczemy, odlewamy wodę.
Krok 2
20 min
Zalewamy owoce świeżą wodą (możemy zalać wodą mineralną) i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut.
Krok 3
5 min
Następnie dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Kompot odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego
Krok 1
z
3
Wszystkie owoce wrzucamy do garnka i dokładnie płuczemy, odlewamy wodę.
Krok 2
z
3
Zalewamy owoce świeżą wodą (możemy zalać wodą mineralną) i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut.
Krok 3
z
3
Następnie dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Kompot odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0