Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru
Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

(0)
21min
Łatwy
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Nektarynki
100  g
Rabarbar
200  g
Agrest
200  ml
Zielona herbata
4  łyżek
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.07 g
Węglowodany
65.84 g
Tłuszcze
1.5 g
Wartość energetyczna
272.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lato to czas owocowych szaleństw! Przyznajcie, że nic nie smakuje jednak tak dobrze, jak naturalny kompot. Dla wielu z nas to smak dzieciństwa! Dawniej kompoty z letnich owoców pijało się znacznie częściej. Nasze mamy i babcie serwowały go do obiadu oraz jako podstawowy napój – dla ochłody! Z wiśni, truskawek, agrestu i rabarbaru. Odtwarzamy dziś nasze ulubione smaki.

Przygotowanie

21 min
  • Krok 1

    1 min
    Nektarynki umyć, pokroić w ćwiartki.
  • Krok 2

    1 min
    Rabarbar umyć, obrać, pokroić w kawałki.
  • Krok 3

    1 min
    Agrest porządnie umyć.
  • Krok 4

    1 min
    Owoce umieścić w garnku. Zalać ok. 500 ml wody, dodać cukier.
  • Krok 5

    15 min
    Całość gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut.
  • Krok 6

    1 min
    Pod koniec gotowania dodać zaparzoną zieloną herbatę.
  • Krok 7

    1 min
    Kompot podawać schłodzony.
Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 1 z 7

Nektarynki umyć, pokroić w ćwiartki.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 2 z 7

Rabarbar umyć, obrać, pokroić w kawałki.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 3 z 7

Agrest porządnie umyć.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 4 z 7

Owoce umieścić w garnku. Zalać ok. 500 ml wody, dodać cukier.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 5 z 7

Całość gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 6 z 7

Pod koniec gotowania dodać zaparzoną zieloną herbatę.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 7 z 7

Kompot podawać schłodzony.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Dodatek
  • Kuchnia azjatycka
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kompot z jabłek i gruszek

    Kompot z jabłek i gruszek

    25 min Łatwy
  • Zupa z młodej cukinii ze świeżą miętą i słonecznikiem

    Zupa z młodej cukinii ze świeżą miętą i słonecznikiem

    1 godz 24 min Łatwy
  • Wyrazisty kompot z wiśni i śliwek

    Wyrazisty kompot z wiśni i śliwek

    19 min Łatwy
  • Kompot z truskawek z twistem

    Kompot z truskawek z twistem

    21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu