Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru
21min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.56 g
Węglowodany
66.41 g
Tłuszcze
1.59 g
Wartość energetyczna
273.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
21 min
Krok 1
1 min
Nektarynki umyć, pokroić w ćwiartki.
Krok 2
1 min
Rabarbar umyć, obrać, pokroić w kawałki.
Krok 3
1 min
Agrest porządnie umyć.
Krok 4
1 min
Owoce umieścić w garnku. Zalać ok. 500 ml wody, dodać cukier.
Krok 5
15 min
Całość gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut.
Krok 6
1 min
Pod koniec gotowania dodać zaparzoną zieloną herbatę.
Krok 7
1 min
Kompot podawać schłodzony.
Lato to czas owocowych szaleństw! Przyznajcie, że nic nie smakuje jednak tak dobrze, jak naturalny kompot. Dla wielu z nas to smak dzieciństwa! Dawniej kompoty z letnich owoców pijało się znacznie częściej. Nasze mamy i babcie serwowały go do obiadu oraz jako podstawowy napój – dla ochłody! Z wiśni, truskawek, agrestu i rabarbaru. Odtwarzamy dziś nasze ulubione smaki.
Komentarze 0