Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

(0)
21min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Nektarynki
100  g
Rabarbar
200  g
Agrest
200  ml
Zielona herbata
4  łyżek
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.56 g
Węglowodany
66.41 g
Tłuszcze
1.59 g
Wartość energetyczna
273.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

21 min
Krok 1
1 min
Nektarynki umyć, pokroić w ćwiartki.
Krok 2
1 min
Rabarbar umyć, obrać, pokroić w kawałki.
Krok 3
1 min
Agrest porządnie umyć.
Krok 4
1 min
Owoce umieścić w garnku. Zalać ok. 500 ml wody, dodać cukier.
Krok 5
15 min
Całość gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut.
Krok 6
1 min
Pod koniec gotowania dodać zaparzoną zieloną herbatę.
Krok 7
1 min
Kompot podawać schłodzony.
Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 1 z 7

Nektarynki umyć, pokroić w ćwiartki.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 2 z 7

Rabarbar umyć, obrać, pokroić w kawałki.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 3 z 7

Agrest porządnie umyć.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 4 z 7

Owoce umieścić w garnku. Zalać ok. 500 ml wody, dodać cukier.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 5 z 7

Całość gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 6 z 7

Pod koniec gotowania dodać zaparzoną zieloną herbatę.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 7 z 7

Kompot podawać schłodzony.

Lato to czas owocowych szaleństw! Przyznajcie, że nic nie smakuje jednak tak dobrze, jak naturalny kompot. Dla wielu z nas to smak dzieciństwa! Dawniej kompoty z letnich owoców pijało się znacznie częściej. Nasze mamy i babcie serwowały go do obiadu oraz jako podstawowy napój – dla ochłody! Z wiśni, truskawek, agrestu i rabarbaru. Odtwarzamy dziś nasze ulubione smaki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika