Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

(0)
21min
Łatwy
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Nektarynki
100  g
Rabarbar
200  g
Agrest
200  ml
Zielona herbata
4  łyżek
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.07 g
Węglowodany
65.84 g
Tłuszcze
1.5 g
Wartość energetyczna
272.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lato to czas owocowych szaleństw! Przyznajcie, że nic nie smakuje jednak tak dobrze, jak naturalny kompot. Dla wielu z nas to smak dzieciństwa! Dawniej kompoty z letnich owoców pijało się znacznie częściej. Nasze mamy i babcie serwowały go do obiadu oraz jako podstawowy napój – dla ochłody! Z wiśni, truskawek, agrestu i rabarbaru. Odtwarzamy dziś nasze ulubione smaki.

Przygotowanie

21 min
  • Krok 1

    1 min
    Nektarynki umyć, pokroić w ćwiartki.
  • Krok 2

    1 min
    Rabarbar umyć, obrać, pokroić w kawałki.
  • Krok 3

    1 min
    Agrest porządnie umyć.
  • Krok 4

    1 min
    Owoce umieścić w garnku. Zalać ok. 500 ml wody, dodać cukier.
  • Krok 5

    15 min
    Całość gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut.
  • Krok 6

    1 min
    Pod koniec gotowania dodać zaparzoną zieloną herbatę.
  • Krok 7

    1 min
    Kompot podawać schłodzony.
Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 1 z 7

Nektarynki umyć, pokroić w ćwiartki.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 2 z 7

Rabarbar umyć, obrać, pokroić w kawałki.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 3 z 7

Agrest porządnie umyć.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 4 z 7

Owoce umieścić w garnku. Zalać ok. 500 ml wody, dodać cukier.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 5 z 7

Całość gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 6 z 7

Pod koniec gotowania dodać zaparzoną zieloną herbatę.

Egzotyczny kompot z nektarynek i rabarbaru

Krok 7 z 7

Kompot podawać schłodzony.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Dodatek
  • Kuchnia azjatycka
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z młodej cukinii ze świeżą miętą i słonecznikiem

    1 godz 24 min Łatwy
  • Wyrazisty kompot z wiśni i śliwek

    19 min Łatwy
  • Kompot z truskawek z twistem

    21 min Łatwy
  • Zupa fasolowa na rosole

    14 godz 48 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu