Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kokosowe ULE

Kokosowe ULE

(1)
22min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Kicia1004

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

13 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Wiórki kokosowe
200  g
Cukier puder
2 
Białko
62  g
Margaryna
2 
Żółtko
75  g
Cukier puder
1 
Wafle tortowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.9 g
Węglowodany
22.62 g
Tłuszcze
11.12 g
Wartość energetyczna
200.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
ULE kokosowe to ciekawe, nietypowe podejście do podania deseru. Wiórki kokosowe to główny składnik naszego deseru, a sam smak kokosa wychodzi na pierwszy plan. Jednak to forma podania jest tym, co najbardziej zaskakuje. Najmłodsi się zakochają!

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    Składniki na ciasto wymieszać ze sobą mikserem tak, by się ładnie połączyły (powinna powstać taka lekko mokrawa luźna mieszanka).
  • Krok 2

    5 min
    Składniki na wypełnienie dokładnie utrzeć, można dodać kieliszek spirytusu.
  • Krok 3

    10 min
    Z wafla powykrawać kieliszkiem kółka. Foremkę namoczyć ciepłą wodą, napełnić ciastem, zrobić niewielki otwór i nałożyć wypełnienie i mocno docisnąć kółko z wafla.
  • Krok 4

    2 min
    Otworzyć foremkę i gotowe. Z podanych składników wychodzi ok. 13 dużych uli lub 25 średnich lub 40 małych uli.
Kokosowe ULE

Krok 1 z 4

Składniki na ciasto wymieszać ze sobą mikserem tak, by się ładnie połączyły (powinna powstać taka lekko mokrawa luźna mieszanka).

Kokosowe ULE

Krok 2 z 4

Składniki na wypełnienie dokładnie utrzeć, można dodać kieliszek spirytusu.

Kokosowe ULE

Krok 3 z 4

Z wafla powykrawać kieliszkiem kółka. Foremkę namoczyć ciepłą wodą, napełnić ciastem, zrobić niewielki otwór i nałożyć wypełnienie i mocno docisnąć kółko z wafla.

Kokosowe ULE

Krok 4 z 4

Otworzyć foremkę i gotowe. Z podanych składników wychodzi ok. 13 dużych uli lub 25 średnich lub 40 małych uli.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
E Elżbieta

Kicia, nie popisałaś się. Najpierw sama zrób ule, a potem dziel się przepisem. Fajnie, że podałaś, ( ja nie widzę) podziału na składniki na ciasto i składniki na wypełnienie. I jeszcze margaryna. Może lepiej masło.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Impreza
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Muffinki czekoladowe z wiśniami

    Muffinki czekoladowe z wiśniami

    45 min Łatwy
  • Ciasto na uszka i pierogi - przepis na idealne ciasto

    Ciasto na uszka i pierogi - przepis na idealne ciasto

    1 godz 40 min Łatwy
  • Muffinki bananowo-czekoladowe

    Muffinki bananowo-czekoladowe

    40 min Łatwy
  • Chlebek pita z gyrosem

    Chlebek pita z gyrosem

    2 godz 16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu