Kokosowe ULE

(1)
22min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Kicia1004

Składniki

-
13 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200  g
Wiórki kokosowe
200  g
Cukier puder
2 
Białko
62  g
Margaryna
2 
Żółtko
75  g
Cukier puder
1 
Wafle tortowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.9 g
Węglowodany
22.62 g
Tłuszcze
11.12 g
Wartość energetyczna
200.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
ULE kokosowe to ciekawe, nietypowe podejście do podania deseru. Wiórki kokosowe to główny składnik naszego deseru, a sam smak kokosa wychodzi na pierwszy plan. Jednak to forma podania jest tym, co najbardziej zaskakuje. Najmłodsi się zakochają!
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
5 min
Składniki na ciasto wymieszać ze sobą mikserem tak, by się ładnie połączyły (powinna powstać taka lekko mokrawa luźna mieszanka).
Krok 2
5 min
Składniki na wypełnienie dokładnie utrzeć, można dodać kieliszek spirytusu.
Krok 3
10 min
Z wafla powykrawać kieliszkiem kółka. Foremkę namoczyć ciepłą wodą, napełnić ciastem, zrobić niewielki otwór i nałożyć wypełnienie i mocno docisnąć kółko z wafla.
Krok 4
2 min
Otworzyć foremkę i gotowe. Z podanych składników wychodzi ok. 13 dużych uli lub 25 średnich lub 40 małych uli.
Kokosowe ULE

Krok 1 z 4

Składniki na ciasto wymieszać ze sobą mikserem tak, by się ładnie połączyły (powinna powstać taka lekko mokrawa luźna mieszanka).

Kokosowe ULE

Krok 2 z 4

Składniki na wypełnienie dokładnie utrzeć, można dodać kieliszek spirytusu.

Kokosowe ULE

Krok 3 z 4

Z wafla powykrawać kieliszkiem kółka. Foremkę namoczyć ciepłą wodą, napełnić ciastem, zrobić niewielki otwór i nałożyć wypełnienie i mocno docisnąć kółko z wafla.

Kokosowe ULE

Krok 4 z 4

Otworzyć foremkę i gotowe. Z podanych składników wychodzi ok. 13 dużych uli lub 25 średnich lub 40 małych uli.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
E Elżbieta
.

Kicia, nie popisałaś się. Najpierw sama zrób ule, a potem dziel się przepisem. Fajnie, że podałaś, ( ja nie widzę) podziału na składniki na ciasto i składniki na wypełnienie. I jeszcze margaryna. Może lepiej masło.

Pokaż więcej komentarzy