Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
ULE kokosowe to ciekawe, nietypowe podejście do podania deseru. Wiórki kokosowe to główny składnik naszego deseru, a sam smak kokosa wychodzi na pierwszy plan. Jednak to forma podania jest tym, co najbardziej zaskakuje. Najmłodsi się zakochają!
Przygotowanie
22 min
Krok 1
5 min
Składniki na ciasto wymieszać ze sobą mikserem tak, by się ładnie połączyły (powinna powstać taka lekko mokrawa luźna mieszanka).
Krok 2
5 min
Składniki na wypełnienie dokładnie utrzeć, można dodać kieliszek spirytusu.
Krok 3
10 min
Z wafla powykrawać kieliszkiem kółka. Foremkę namoczyć ciepłą wodą, napełnić ciastem, zrobić niewielki otwór i nałożyć wypełnienie i mocno docisnąć kółko z wafla.
Krok 4
2 min
Otworzyć foremkę i gotowe. Z podanych składników wychodzi ok. 13 dużych uli lub 25 średnich lub 40 małych uli.
Krok 1
z
4
Składniki na ciasto wymieszać ze sobą mikserem tak, by się ładnie połączyły (powinna powstać taka lekko mokrawa luźna mieszanka).
Krok 2
z
4
Składniki na wypełnienie dokładnie utrzeć, można dodać kieliszek spirytusu.
Krok 3
z
4
Z wafla powykrawać kieliszkiem kółka. Foremkę namoczyć ciepłą wodą, napełnić ciastem, zrobić niewielki otwór i nałożyć wypełnienie i mocno docisnąć kółko z wafla.
Krok 4
z
4
Otworzyć foremkę i gotowe. Z podanych składników wychodzi ok. 13 dużych uli lub 25 średnich lub 40 małych uli.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
E
Elżbieta
Kicia, nie popisałaś się. Najpierw sama zrób ule, a potem dziel się przepisem. Fajnie, że podałaś, ( ja nie widzę) podziału na składniki na ciasto i składniki na wypełnienie. I jeszcze margaryna. Może lepiej masło.
Komentarze 1