Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kokosowe ule
Dodaj do CookBook

Kokosowe ule

(1)
22 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Kicia1004
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

13 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Wiórki kokosowe
200  g
Cukier puder
2 
Białko
62  g
Margaryna
2 
Żółtko
75  g
Cukier puder
1 
Wafle tortowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.6 g
Wartość energetyczna
201 kcal
Tłuszcze
11.1 g
Białko
1.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Często to właśnie deser stanowi dla nas największe wyzwanie. Co zrobić, aby to danie było nie tylko efektownie podane, ale przede wszystkim smaczne? Jeśli szukasz inspiracji w tym temacie, to ta propozycja powinna Ci się spodobać. Kokosowe ule to połączenie nieszablonowej prezencji oraz jedynego w swoim rodzaju smaku, który zadowoli nawet najbardziej wybredne osoby.


Nie masz zbyt wiele czasu na przygotowanie deseru? Zrób kokosowe ule!

Chcesz zjeść coś pysznego? A może myślisz o deserze przede wszystkim pod kątem swoich pociech? Nie masz jednak zbyt wiele czasu na przygotowanie tego dania? Z tego względu coraz więcej osób decyduje się na takie dania, które można przygotować szybko i prosto. Do tej kategorii zaliczają się właśnie kokosowe ule. Wystarczy tylko nieco ponad 20 minut, aby uporać się z całym zadaniem. Co ważne, kokosowe ule to danie, które z powodzeniem przygotują nawet osoby zazwyczaj rzadko przebywające w kuchni w celach kulinarnych. Jak sprawdzisz przepis znajdujący się poniżej, to zaważysz, że do wykonania są tylko cztery bardzo proste kroki. Nie trzeba być zatem żadnym mistrzem kuchni, aby przyrządzić coś dobrego dla siebie, swojej drugiej połówki, czy dzieci.


Ule kokosowe - deser na rozmaite okazje

Nie wiesz, co przygotować jako dodatek po obiedzie? A może szukasz pomysłu na deser, ponieważ do Twojego dziecka przychodzi kilku kolegów ze szkoły itp.? Okazuje się, że przepis na ule kokosowe jest stosowany w rozmaitych sytuacjach. To danie jest bowiem uniwersalne. Wiele osób docenia to, że ule kokosowe można przygotować prosto i zarazem błyskawicznie. To ciekawy pomysł na deser, który sprawdzi się także pod kątem rozmaitych imprez. Nie tylko rodzinnych, ale również firmowych. Bo przecież nie jest tak, że desery lubią tylko dzieci. Dorośli równie chętnie się nimi zajadają.


Kokosowe ule: smak, który zadowoli każdego!

Jakie składniki są potrzebne na ule kokosowe? Przepis znajdujący się poniżej przeprowadzi Cię krok po kroku przez wykonanie tego prostego, nieskomplikowanego dania. Naprawdę warto je zrobić, ponieważ smak jest genialny. Trudno jednak, aby było inaczej, jeśli łączone są ze sobą takie składniki, jak wiórki kokosowe, cukier puder, margaryna, czy wafle tortowe. Odpowiednie dopasowanie poszczególnych elementów sprawia, że smak jest znakomity. Potwierdzają to nie tylko dzieci, ale również dorośli. Warto zwrócić uwagę jeszcze na jeden czynnik. Kokosowe ule bardzo efektownie wyglądają na talerzu. A o tym zagadnieniu wizualnym również nie powinno się zapominać.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    Składniki na ciasto wymieszać ze sobą mikserem tak, by się ładnie połączyły (powinna powstać taka lekko mokrawa luźna mieszanka).
  • Krok 2

    5 min
    Składniki na wypełnienie dokładnie utrzeć, można dodać kieliszek spirytusu.
  • Krok 3

    10 min
    Z wafla powykrawać kieliszkiem kółka. Foremkę namoczyć ciepłą wodą, napełnić ciastem, zrobić niewielki otwór i nałożyć wypełnienie i mocno docisnąć kółko z wafla.
  • Krok 4

    2 min
    Otworzyć foremkę i gotowe. Z podanych składników wychodzi ok. 13 dużych uli lub 25 średnich lub 40 małych uli.
Kokosowe ule

Krok 1 z 4

Składniki na ciasto wymieszać ze sobą mikserem tak, by się ładnie połączyły (powinna powstać taka lekko mokrawa luźna mieszanka).

Kokosowe ule

Krok 2 z 4

Składniki na wypełnienie dokładnie utrzeć, można dodać kieliszek spirytusu.

Kokosowe ule

Krok 3 z 4

Z wafla powykrawać kieliszkiem kółka. Foremkę namoczyć ciepłą wodą, napełnić ciastem, zrobić niewielki otwór i nałożyć wypełnienie i mocno docisnąć kółko z wafla.

Kokosowe ule

Krok 4 z 4

Otworzyć foremkę i gotowe. Z podanych składników wychodzi ok. 13 dużych uli lub 25 średnich lub 40 małych uli.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

2.5 z 5
2.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
00
11
00
00
11

Opinie

4

Elżbieta

Kicia, nie popisałaś się. Najpierw sama zrób ule, a potem dziel się przepisem. Fajnie, że podałaś, ( ja nie widzę) podziału na składniki na ciasto i składniki na wypełnienie. I jeszcze margaryna. Może lepiej masło.
Anonim (niezweryfikowany) 04/13/2021-09:42 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Impreza
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kokosowe ciasteczka z mąki ryżowej

    Kokosowe ciasteczka z mąki ryżowej

    40 min Łatwy
  • Wegańskie curry dyniowo-kokosowe

    Wegańskie curry dyniowo-kokosowe

    35 min Łatwy
  • Kokosowe naleśniki

    Kokosowe naleśniki

    28 min Łatwy
  • Ciasto kokosowe z ananasem

    Ciasto kokosowe z ananasem

    1 godz 16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu