Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kokosowe "sushi"

Kokosowe "sushi"

(0)
8 godz 25 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

15 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6  opakowań
Galaretka o smaku wody kokosowej WINIARY
900  g
Śmietana 30%
1 
Mango (opcjonalnie)
1 
Melon kantalupa (opcjonalnie)
trochę
Truskawki (opcjonalnie)
trochę
Morele (opcjonalnie)
trochę
Borówki amerykańskie (opcjonalnie)
trochę
Wiórki kokosowe (opcjonalnie)
trochę
Sezam (opcjonalnie)
trochę
Pistacje (opcjonalnie)
trochę
Mięta świeża
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.9 g
Węglowodany
12.69 g
Tłuszcze
7.38 g
Wartość energetyczna
123.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kokosowe "sushi" na pewno zainteresuje dzieci i wszystkich pozostałych miłośników słodkości! Możesz się spodziewać, że błyskawicznie zniknie ze stołu! Do wykonania tego dekoracyjnego deseru potrzebujesz tylko kilku składników: galaretki WINIARY o smaku wody kokosowej, śmietanki 30% oraz wybranych, ulubionych owoców i... odrobiny cierpliwości. W ten sposób, z prawie niczego powstaje... małe co nieco, z efektem WOW :) Wypróbuj!

Przygotowanie

505 min
  • Krok 1

    120 min
    Przygotowanie wersji przezroczystej: 2 opakowania Galaretki o smaku wody kokosowej WINIARY rozpuść dokładnie w 600 ml gorącej wody. Przelej galaretkę do formy lub płaskiego naczynia o wymiarach ok. 17 x 17 cm. Pozostaw do zastygnięcia – wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
  • Krok 2

    120 min
    Przygotowanie wersji białej: 2 opakowania Galaretki o smaku wody kokosowej WINIARY rozpuść dokładnie w 600 ml gorącej śmietanki. Przelej galaretkę do formy lub płaskiego naczynia o wymiarach ok. 17 x 17 cm. Pozostaw do zastygnięcia – wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
  • Krok 3

    240 min
    Przygotowanie wersji dwuwarstwowej: 1 opakowanie Galaretki o smaku wody kokosowej WINIARY rozpuść dokładnie w 300 ml śmietanki. Przelej galaretkę do formy lub płaskiego naczynia o wymiarach ok. 17 x 17 cm. Pozostaw do zastygnięcia – wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie przygotuj drugą galaretkę, rozpuszczając ją w 300 ml gorącej wody. Odczekaj, aż ostygnie i nieco stężeje – wówczas przelej ją do formy z pierwszą warstwą galaretki. Całość wstaw do lodówki i pozostaw do pełnego zastygnięcia, na kolejne 2 godziny.
  • Krok 4

    5 min
    Wyjmij przygotowane galaretki z foremek. Aby to zrobić, zanurz formę na 3-5 sekund w gorącej wodzie, znajdującej się w jakimś większym naczyniu. Kiedy galaretka zacznie odchodzić od formy, nakryj ją deską lub talerzem i zdecydowanym ruchem odwróć całość.
  • Krok 5

    3 min
    Każdą wersję galaretki pokrój na 8 równych porcji.
  • Krok 6

    5 min
    Przygotuj wybrane owoce, krojąc je w cienkie plasterki.
  • Krok 7

    10 min
    Ułóż po kilka na każdym kawałku galaretki, wedle własnego uznania.
  • Krok 8

    2 min
    Tak przygotowane kokosowe „sushi” udekoruj wybranymi dodatkami – posyp wiórkami kokosowymi, sezamem lub rozdrobnionymi pistacjami i dodaj listki świeżej mięty
Kokosowe "sushi"

Krok 1 z 8

Przygotowanie wersji przezroczystej: 2 opakowania Galaretki o smaku wody kokosowej WINIARY rozpuść dokładnie w 600 ml gorącej wody. Przelej galaretkę do formy lub płaskiego naczynia o wymiarach ok. 17 x 17 cm. Pozostaw do zastygnięcia – wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.

Kokosowe "sushi"

Krok 2 z 8

Przygotowanie wersji białej: 2 opakowania Galaretki o smaku wody kokosowej WINIARY rozpuść dokładnie w 600 ml gorącej śmietanki. Przelej galaretkę do formy lub płaskiego naczynia o wymiarach ok. 17 x 17 cm. Pozostaw do zastygnięcia – wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.

Kokosowe "sushi"

Krok 3 z 8

Przygotowanie wersji dwuwarstwowej: 1 opakowanie Galaretki o smaku wody kokosowej WINIARY rozpuść dokładnie w 300 ml śmietanki. Przelej galaretkę do formy lub płaskiego naczynia o wymiarach ok. 17 x 17 cm. Pozostaw do zastygnięcia – wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie przygotuj drugą galaretkę, rozpuszczając ją w 300 ml gorącej wody. Odczekaj, aż ostygnie i nieco stężeje – wówczas przelej ją do formy z pierwszą warstwą galaretki. Całość wstaw do lodówki i pozostaw do pełnego zastygnięcia, na kolejne 2 godziny.

Kokosowe "sushi"

Krok 4 z 8

Wyjmij przygotowane galaretki z foremek. Aby to zrobić, zanurz formę na 3-5 sekund w gorącej wodzie, znajdującej się w jakimś większym naczyniu. Kiedy galaretka zacznie odchodzić od formy, nakryj ją deską lub talerzem i zdecydowanym ruchem odwróć całość.

Kokosowe "sushi"

Krok 5 z 8

Każdą wersję galaretki pokrój na 8 równych porcji.

Kokosowe "sushi"

Krok 6 z 8

Przygotuj wybrane owoce, krojąc je w cienkie plasterki.

Kokosowe "sushi"

Krok 7 z 8

Ułóż po kilka na każdym kawałku galaretki, wedle własnego uznania.

Kokosowe "sushi"

Krok 8 z 8

Tak przygotowane kokosowe „sushi” udekoruj wybranymi dodatkami – posyp wiórkami kokosowymi, sezamem lub rozdrobnionymi pistacjami i dodaj listki świeżej mięty

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

    Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

    7 godz 54 min Łatwy
  • Galaretkowy trifle

    Galaretkowy trifle

    4 godz 39 min Łatwy
  • Kolorowe galaretkowe ślimaczki

    Kolorowe galaretkowe ślimaczki

    21 min Łatwy
  • Galaretkowe impresje

    Galaretkowe impresje

    1 godz 3 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu