
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Kokosowe "sushi"
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
120 minKrok 2
120 minKrok 3
240 minKrok 4
5 minKrok 5
3 minKrok 6
5 minKrok 7
10 minKrok 8
2 min
Krok 1 z 8
Przygotowanie wersji przezroczystej: 2 opakowania Galaretki o smaku wody kokosowej WINIARY rozpuść dokładnie w 600 ml gorącej wody. Przelej galaretkę do formy lub płaskiego naczynia o wymiarach ok. 17 x 17 cm. Pozostaw do zastygnięcia – wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.

Krok 2 z 8
Przygotowanie wersji białej: 2 opakowania Galaretki o smaku wody kokosowej WINIARY rozpuść dokładnie w 600 ml gorącej śmietanki. Przelej galaretkę do formy lub płaskiego naczynia o wymiarach ok. 17 x 17 cm. Pozostaw do zastygnięcia – wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.

Krok 3 z 8
Przygotowanie wersji dwuwarstwowej: 1 opakowanie Galaretki o smaku wody kokosowej WINIARY rozpuść dokładnie w 300 ml śmietanki. Przelej galaretkę do formy lub płaskiego naczynia o wymiarach ok. 17 x 17 cm. Pozostaw do zastygnięcia – wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie przygotuj drugą galaretkę, rozpuszczając ją w 300 ml gorącej wody. Odczekaj, aż ostygnie i nieco stężeje – wówczas przelej ją do formy z pierwszą warstwą galaretki. Całość wstaw do lodówki i pozostaw do pełnego zastygnięcia, na kolejne 2 godziny.

Krok 4 z 8
Wyjmij przygotowane galaretki z foremek. Aby to zrobić, zanurz formę na 3-5 sekund w gorącej wodzie, znajdującej się w jakimś większym naczyniu. Kiedy galaretka zacznie odchodzić od formy, nakryj ją deską lub talerzem i zdecydowanym ruchem odwróć całość.

Krok 5 z 8
Każdą wersję galaretki pokrój na 8 równych porcji.

Krok 6 z 8
Przygotuj wybrane owoce, krojąc je w cienkie plasterki.

Krok 7 z 8
Ułóż po kilka na każdym kawałku galaretki, wedle własnego uznania.

Krok 8 z 8
Tak przygotowane kokosowe „sushi” udekoruj wybranymi dodatkami – posyp wiórkami kokosowymi, sezamem lub rozdrobnionymi pistacjami i dodaj listki świeżej mięty
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0