Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kluski francuskie z sosem mięsnym
Dodaj do CookBook

Kluski francuskie z sosem mięsnym

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos pieczeniowy jasny WINIARY
120  g
Masło
6 
Jajko
2  szklanek
Mąka pszenna
trochę
Sól
450  g
Schab wieprzowy bez kości
50  g
Boczek
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
44.1 g
Wartość energetyczna
834 kcal
Tłuszcze
52.9 g
Białko
43.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Delikatne francuskie kluseczki z jasnym Sosem pieczeniowym, kawałkami wieprzowej polędwiczki oraz podsmażanym boczkiem. Rozpływają się w ustach, a jednocześnie są też fantastycznym dodatkiem do różnego rodzaju mięs. Nasze kluski francuskie z sosem mięsnym to wyborny pomysł na obiad dla całej rodziny.

Spróbuj również przepisu na wyborny gulasz wieprzowy z kluskami!

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    10 min
    Masło utrzyj z żółtkami, białka ubij na pianę i wymieszaj z masą żółtkową. Następnie powoli dodawaj mąkę, wyrabiając ciasto.
  • Krok 2

    5 min
    Formuj małe kluseczki łyżką.
  • Krok 3

    5 min
    Kluseczki wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę i gotuj przez 3-5 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Boczek i polędwiczki pokrój w cienkie paski. Boczek wytop na skwarki, dodaj oliwę.
  • Krok 5

    10 min
    Mięso obtocz w mące, posól i smaż przez 10 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Mieszając doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  • Krok 7

    5 min
    Sos wymieszaj z mięsem, zagotuj.
  • Krok 8

    2 min
    Podawaj z kluskami francuskimi i surówką.
Kluski francuskie z sosem mięsnym

Krok 1 z 8

Masło utrzyj z żółtkami, białka ubij na pianę i wymieszaj z masą żółtkową. Następnie powoli dodawaj mąkę, wyrabiając ciasto.

Kluski francuskie z sosem mięsnym

Krok 2 z 8

Formuj małe kluseczki łyżką.

Kluski francuskie z sosem mięsnym

Krok 3 z 8

Kluseczki wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę i gotuj przez 3-5 minut.

Kluski francuskie z sosem mięsnym

Krok 4 z 8

Boczek i polędwiczki pokrój w cienkie paski. Boczek wytop na skwarki, dodaj oliwę.

Kluski francuskie z sosem mięsnym

Krok 5 z 8

Mięso obtocz w mące, posól i smaż przez 10 minut.

Kluski francuskie z sosem mięsnym

Krok 6 z 8

Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Mieszając doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Kluski francuskie z sosem mięsnym

Krok 7 z 8

Sos wymieszaj z mięsem, zagotuj.

Kluski francuskie z sosem mięsnym

Krok 8 z 8

Podawaj z kluskami francuskimi i surówką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia francuska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    29 min Łatwy
  • Kluski leniwe z ziemniakami

    Kluski leniwe z ziemniakami

    1 godz 2 min Łatwy
  • Kluski lane na mleku

    Kluski lane na mleku

    20 min Łatwy
  • Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu