Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kieszonki z ciasta francuskiego z szynką i szparagami

0
57 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 g
Ketchup łagodny WINIARY
400 g
Ciasto Francuskie
150 g
Serek kremowy
6 plastrów
Szynka wędzona
400 g
Szparagi
1 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
52.22 g
Białko
14.31 g
Wartość energetyczna
733.47 kcal
Tłuszcze
52.85 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

57 min
Krok 1
5 min
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 2
5 min
Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty o boku 15 cm.
Krok 3
5 min
Rozsmaruj kremowy serek na każdym kawałku ciasta, zostawiając ok. 1 cm przestrzeń po bokach.
Krok 4
10 min
Rozdzielaj z pęczka po 4 szparagi (bez zdrewniałych końcówek) i każde 4 zawijaj w szynkę. Taką gotową „wiązankę” kładź na serku, posól, popieprz. Brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Krok 5
25 min
Brzegi kawałka ciasta połącz ze sobą tak, aby szparagi były widoczne. Posmaruj jeszcze roztrzepanym jajkiem, przełóż na blachę i piecz ok. 20 – 25 minut, aż ciasto będzie złociste.
Krok 6
2 min
Podawaj od razu po upieczeniu z sałatką i ketchupem WINIARY.
Kieszonki z ciasta francuskiego z szynką i szparagami

Krok 1 z 6

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

Kieszonki z ciasta francuskiego z szynką i szparagami

Krok 2 z 6

Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty o boku 15 cm.

Kieszonki z ciasta francuskiego z szynką i szparagami

Krok 3 z 6

Rozsmaruj kremowy serek na każdym kawałku ciasta, zostawiając ok. 1 cm przestrzeń po bokach.

Kieszonki z ciasta francuskiego z szynką i szparagami

Krok 4 z 6

Rozdzielaj z pęczka po 4 szparagi (bez zdrewniałych końcówek) i każde 4 zawijaj w szynkę. Taką gotową „wiązankę” kładź na serku, posól, popieprz. Brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Kieszonki z ciasta francuskiego z szynką i szparagami

Krok 5 z 6

Brzegi kawałka ciasta połącz ze sobą tak, aby szparagi były widoczne. Posmaruj jeszcze roztrzepanym jajkiem, przełóż na blachę i piecz ok. 20 – 25 minut, aż ciasto będzie złociste.

Kieszonki z ciasta francuskiego z szynką i szparagami

Krok 6 z 6

Podawaj od razu po upieczeniu z sałatką i ketchupem WINIARY.


Chrupkie, złociste i delikatne kieszonki z ciasta francuskiego z szynką szwarcwaldzką i pysznymi szparagami to doskonały pomysł na smaczną i ciepłą kolację.

Zapiekane ciasto francuskie ze szparagami owiniętymi szynką pasuje do różnych sałatek na zimno i na ciepło. Dodatkowych walorów smakowych doda Ketchup Chili Ostry lub Łagodny WINIARY, a kremowy serek uraczy podniebienie delikatnością.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika