Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kawior z bakłażana

Kawior z bakłażana

(0)
1 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Bakłażan
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1  pęczek
Natka pietruszki
trochę
Sok z cytryny
1 
Cebula
trochę
Sól
3  ząbków
Czosnek
trochę
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.53 g
Węglowodany
20.37 g
Tłuszcze
1.29 g
Wartość energetyczna
93.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Czyli nasza wegetariańska wersja tego rosyjskiego przysmaku. Prosty w przygotowaniu i zaskakujący w smaku. Najlepiej podawać go pajdą domowego chleba.

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    1 min
    Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.
  • Krok 2

    45 min
    Wstaw bakłażany do piekarnika na 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.
  • Krok 3

    20 min
    Przekrój je na pół i wydrąż cały miąższ, a następnie przełóż go do miseczki.
  • Krok 4

    8 min
    Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Następnie dodaj do „kawioru”.
  • Krok 5

    8 min
    Dodaj przyprawę Maggi oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość skrop oliwą i sokiem z cytryny.
  • Krok 6

    8 min
    Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Kawior z bakłażana

Krok 1 z 6

Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.

Kawior z bakłażana

Krok 2 z 6

Wstaw bakłażany do piekarnika na 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.

Kawior z bakłażana

Krok 3 z 6

Przekrój je na pół i wydrąż cały miąższ, a następnie przełóż go do miseczki.

Kawior z bakłażana

Krok 4 z 6

Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Następnie dodaj do „kawioru”.

Kawior z bakłażana

Krok 5 z 6

Dodaj przyprawę Maggi oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość skrop oliwą i sokiem z cytryny.

Kawior z bakłażana

Krok 6 z 6

Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Brunch
  • Entrant
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Mniejsze danie
  • Przekąska
  • Tapas
  • Wegańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Cukinia faszerowana z sosem pieczarkowym

    Cukinia faszerowana z sosem pieczarkowym

    1 godz 5 min Łatwy
  • Sałatka warzywna – z dynią, burakiem i brukselką

    Sałatka warzywna – z dynią, burakiem i brukselką

    2 godz 55 min Łatwy
  • Bakłażan pieczony z serem

    Bakłażan pieczony z serem

    57 min Łatwy
  • Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

    Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu