Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kawior z bakłażana

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Bakłażan
1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1 pęczek
Natka pietruszki
1 trochę
Sok z cytryny
1 
Cebula
1 trochę
Sól
3 ząbków
Czosnek
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.53 g
Węglowodany
20.36 g
Tłuszcze
1.29 g
Wartość energetyczna
93.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
1 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.
Krok 2
45 min
Wstaw bakłażany do piekarnika na 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.
Krok 3
20 min
Przekrój je na pół i wydrąż cały miąższ, a następnie przełóż go do miseczki.
Krok 4
8 min
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Następnie dodaj do „kawioru”.
Krok 5
8 min
Dodaj przyprawę Maggi oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość skrop oliwą i sokiem z cytryny.
Krok 6
8 min
Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Kawior z bakłażana

Krok 1 z 6

Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.

Kawior z bakłażana

Krok 2 z 6

Wstaw bakłażany do piekarnika na 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.

Kawior z bakłażana

Krok 3 z 6

Przekrój je na pół i wydrąż cały miąższ, a następnie przełóż go do miseczki.

Kawior z bakłażana

Krok 4 z 6

Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Następnie dodaj do „kawioru”.

Kawior z bakłażana

Krok 5 z 6

Dodaj przyprawę Maggi oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość skrop oliwą i sokiem z cytryny.

Kawior z bakłażana

Krok 6 z 6

Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.

Czyli nasza wegetariańska wersja tego rosyjskiego przysmaku. Prosty w przygotowaniu i zaskakujący w smaku. Najlepiej podawać go pajdą domowego chleba.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika