Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czyli nasza wegetariańska wersja tego rosyjskiego przysmaku. Prosty w przygotowaniu i zaskakujący w smaku. Najlepiej podawać go pajdą domowego chleba.
Przygotowanie
90 min
Krok 1
1 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.
Krok 2
45 min
Wstaw bakłażany do piekarnika na 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.
Krok 3
20 min
Przekrój je na pół i wydrąż cały miąższ, a następnie przełóż go do miseczki.
Krok 4
8 min
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Następnie dodaj do „kawioru”.
Krok 5
8 min
Dodaj przyprawę Maggi oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość skrop oliwą i sokiem z cytryny.
Krok 6
8 min
Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Krok 1
z
6
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.
Krok 2
z
6
Wstaw bakłażany do piekarnika na 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.
Krok 3
z
6
Przekrój je na pół i wydrąż cały miąższ, a następnie przełóż go do miseczki.
Krok 4
z
6
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Następnie dodaj do „kawioru”.
Krok 5
z
6
Dodaj przyprawę Maggi oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość skrop oliwą i sokiem z cytryny.
Krok 6
z
6
Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0