Kasza jaglana z cynamonem
26min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
13.21 g
Węglowodany
58.65 g
Tłuszcze
19.3 g
Wartość energetyczna
460.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
3 min
Kaszę jaglaną zalać wrzącą wodą, odcedzić.
Krok 2
10 min
Następnie kaszę zalać gorącym mlekiem, dodać odrobinę soli, gotować przez chwilę ciągle mieszając.
Krok 3
10 min
Zdjąć z ognia, włożyć do nagrzanego piekarnika, przykryć przykrywką i zaczekać, aż zmięknie.
Krok 4
3 min
Miękką kaszę przełożyć na talerze, polać roztopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.
Znakomite danie, które można serwować również w formie deseru. Prosta do wykonania kasza jaglana gotowana na mleku z dodatkiem aromatycznego cynamonu oraz masełka. Wypróbuj koniecznie prosty i szybki do wykonania przepis. Danie świetnie smakuje z dodatkiem świeżych owoców lub posypką z cukru. Smacznego!
Komentarze 0