Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Znakomite danie, które można serwować również w formie deseru. Prosta do wykonania kasza jaglana gotowana na mleku z dodatkiem aromatycznego cynamonu oraz masełka. Wypróbuj koniecznie prosty i szybki do wykonania przepis. Danie świetnie smakuje z dodatkiem świeżych owoców lub posypką z cukru. Smacznego!
Przygotowanie
26 min
Krok 1
3 min
Kaszę jaglaną zalać wrzącą wodą, odcedzić.
Krok 2
10 min
Następnie kaszę zalać gorącym mlekiem, dodać odrobinę soli, gotować przez chwilę ciągle mieszając.
Krok 3
10 min
Zdjąć z ognia, włożyć do nagrzanego piekarnika, przykryć przykrywką i zaczekać, aż zmięknie.
Krok 4
3 min
Miękką kaszę przełożyć na talerze, polać roztopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.
Krok 1
z
4
Kaszę jaglaną zalać wrzącą wodą, odcedzić.
Krok 2
z
4
Następnie kaszę zalać gorącym mlekiem, dodać odrobinę soli, gotować przez chwilę ciągle mieszając.
Krok 3
z
4
Zdjąć z ognia, włożyć do nagrzanego piekarnika, przykryć przykrywką i zaczekać, aż zmięknie.
Krok 4
z
4
Miękką kaszę przełożyć na talerze, polać roztopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
K
Ktos
Jak podajecie przepisy to wypadało by podać na ile odstawić, jaka temperatura piekarnika itp
Komentarze 1