Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kasza gryczana z mięsem i sosem grzybowym

0
37 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Karkówka
300 g
Kasza gryczana
2 szczypt
Sól
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
29.61 g
Węglowodany
54.11 g
Tłuszcze
11.41 g
Wartość energetyczna
440.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
15 min
Na rozgrzanej patelni z kilkoma łyżkami oleju, usmażyć cienkie plastry mięsa. Smażyć z obydwu stron do mocnego zarumienienia i miękkości mięsa.
Krok 2
15 min
W międzyczasie wstawić wodę z odrobiną soli i ugotować kaszę gryczaną.
Krok 3
5 min
Ostatni krok to wymieszanie sosu z 300 ml zimnej wody i podgotowanie go przez 3 minuty. Po tym czasie dodajemy podsmażone mięso, zmniejszamy ogień, gotując jeszcze przez 2 minuty.
Krok 4
2 min
Kaszę gryczaną wykładamy na talerz, następnie mięso z sosem i podajemy z buraczkami.
Kasza gryczana z mięsem i sosem grzybowym

Krok 1 z 4

Na rozgrzanej patelni z kilkoma łyżkami oleju, usmażyć cienkie plastry mięsa. Smażyć z obydwu stron do mocnego zarumienienia i miękkości mięsa.

Kasza gryczana z mięsem i sosem grzybowym

Krok 2 z 4

W międzyczasie wstawić wodę z odrobiną soli i ugotować kaszę gryczaną.

Kasza gryczana z mięsem i sosem grzybowym

Krok 3 z 4

Ostatni krok to wymieszanie sosu z 300 ml zimnej wody i podgotowanie go przez 3 minuty. Po tym czasie dodajemy podsmażone mięso, zmniejszamy ogień, gotując jeszcze przez 2 minuty.

Kasza gryczana z mięsem i sosem grzybowym

Krok 4 z 4

Kaszę gryczaną wykładamy na talerz, następnie mięso z sosem i podajemy z buraczkami.

Jeśli masz ochotę na smakowity i tradycyjny obiad, przyrządź pyszną kaszę gryczaną z mięsem i sosem grzybowym! Jest to naprawdę szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Karkówkę w cienkich plastrach podsmaż na patelni, kaszę ugotuj w wodzie tak, aby była sypka, a w garnku z wodą przygotuj Sos grzybowy jak staropolski Jak u Mamy WINIARY. Serwuj na talerzu z ulubioną surówką, może być np. z czerwonych buraczków. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika