Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Jesienna zupa grzybowa

(0)
1 godz 12 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Zupa grzybowa Nasza Specjalność WINIARY
500  g
Kapusta włoska
500  g
Grzyby Leśne
1 
Cebula
3  łyżek
Masło
2  łyżek
Natka pietruszki
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.71 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcze
10.37 g
Wartość energetyczna
180.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Do przygotowania jesiennej zupy grzybowej użyj swoich ulubionych grzybów - kurek, borowików czy smardzów. Takim gorącym, grzybowym wywarem rozgrzejesz się w chłodne, jesienne wieczory!

Smak jesiennej zupy grzybowej wzbogacisz, dodając do niej poszatkowaną kapustę i grzyby przesmażone na patelni, a uroku dodasz jej, przyozdabiając wywar natką pietruszki tuż przed podaniem.

Przygotowanie

72 min
  • Krok 1

    5 min
    Kapustę poszatkuj. Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut, po czym odsącz.
  • Krok 2

    14 min
    Grzyby oczyść i pokrój. Ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.
  • Krok 3

    10 min
    Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku.
  • Krok 4

    7 min
    Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
  • Krok 5

    25 min
    Dołóż kapustę, zalej wodą i gotuj wszystko, aż kapusta będzie miękka.
  • Krok 6

    10 min
    Przygotuj Zupę grzybową Nasza Specjalność WINIARY w 0,5 l wody i dodaj do kapusty z grzybami. Gotuj jeszcze przez 10 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Dopraw pieprzem i posyp natką pietruszki.
Jesienna zupa grzybowa

Krok 1 z 7

Kapustę poszatkuj. Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut, po czym odsącz.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 2 z 7

Grzyby oczyść i pokrój. Ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 3 z 7

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 4 z 7

Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 5 z 7

Dołóż kapustę, zalej wodą i gotuj wszystko, aż kapusta będzie miękka.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 6 z 7

Przygotuj Zupę grzybową Nasza Specjalność WINIARY w 0,5 l wody i dodaj do kapusty z grzybami. Gotuj jeszcze przez 10 minut.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 7 z 7

Dopraw pieprzem i posyp natką pietruszki.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Boże Narodzenie
  • Deszczowy dzień
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Obiad
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Zima
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kapusta wigilijna

    2 godz 35 min Łatwy
  • Kapusta z grzybami (kapusta wigilijna)

    55 min Łatwy
  • Zupa borowikowa

    50 min Łatwy
  • Kapusta z grochem

    1 godz 1 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu