Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jesienna zupa grzybowa

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Kapusta włoska
500 g
Grzyby Leśne
1 
Cebula
3 łyżek
Masło
2 łyżek
Natka pietruszki
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
5.57 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcze
9.35 g
Wartość energetyczna
138.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
5 min
Kapustę poszatkuj. Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut, po czym odsącz.
Krok 2
10 min
Grzyby oczyść i pokrój. Ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku.
Krok 4
2 min
Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
Krok 5
5 min
Dołóż kapustę, zalej wodą i gotuj wszystko, aż kapusta będzie miękka.
Krok 6
10 min
Przygotuj Zupę grzybową Nasza Specjalność WINIARY w 0,5 l wody i dodaj do kapusty z grzybami. Gotuj jeszcze przez 10 minut.
Krok 7
1 min
Dopraw pieprzem i posyp natką pietruszki.
Jesienna zupa grzybowa

Krok 1 z 7

Kapustę poszatkuj. Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut, po czym odsącz.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 2 z 7

Grzyby oczyść i pokrój. Ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 3 z 7

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 4 z 7

Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 5 z 7

Dołóż kapustę, zalej wodą i gotuj wszystko, aż kapusta będzie miękka.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 6 z 7

Przygotuj Zupę grzybową Nasza Specjalność WINIARY w 0,5 l wody i dodaj do kapusty z grzybami. Gotuj jeszcze przez 10 minut.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 7 z 7

Dopraw pieprzem i posyp natką pietruszki.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika