Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Jesienna zupa grzybowa

Jesienna zupa grzybowa

(0)
1 godz 12 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Zupa grzybowa Nasza Specjalność WINIARY
500  g
Kapusta włoska
500  g
Grzyby Leśne
1 
Cebula
3  łyżek
Masło
2  łyżek
Natka pietruszki
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.71 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcze
10.37 g
Wartość energetyczna
180.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Do przygotowania jesiennej zupy grzybowej użyj swoich ulubionych grzybów - kurek, borowików czy smardzów. Takim gorącym, grzybowym wywarem rozgrzejesz się w chłodne, jesienne wieczory!

Smak jesiennej zupy grzybowej wzbogacisz, dodając do niej poszatkowaną kapustę i grzyby przesmażone na patelni, a uroku dodasz jej, przyozdabiając wywar natką pietruszki tuż przed podaniem.

Przygotowanie

72 min
  • Krok 1

    5 min
    Kapustę poszatkuj. Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut, po czym odsącz.
  • Krok 2

    14 min
    Grzyby oczyść i pokrój. Ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.
  • Krok 3

    10 min
    Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku.
  • Krok 4

    7 min
    Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
  • Krok 5

    25 min
    Dołóż kapustę, zalej wodą i gotuj wszystko, aż kapusta będzie miękka.
  • Krok 6

    10 min
    Przygotuj Zupę grzybową Nasza Specjalność WINIARY w 0,5 l wody i dodaj do kapusty z grzybami. Gotuj jeszcze przez 10 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Dopraw pieprzem i posyp natką pietruszki.
Jesienna zupa grzybowa

Krok 1 z 7

Kapustę poszatkuj. Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut, po czym odsącz.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 2 z 7

Grzyby oczyść i pokrój. Ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 3 z 7

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 4 z 7

Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 5 z 7

Dołóż kapustę, zalej wodą i gotuj wszystko, aż kapusta będzie miękka.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 6 z 7

Przygotuj Zupę grzybową Nasza Specjalność WINIARY w 0,5 l wody i dodaj do kapusty z grzybami. Gotuj jeszcze przez 10 minut.

Jesienna zupa grzybowa

Krok 7 z 7

Dopraw pieprzem i posyp natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
M Magda

Zupa smaczna, prosta do zrobienia. Na koniec dodałam jeszcze soli. Użyłam Zupy Borowikowej Winiary zamiast Grzybowej ale też wyszło świetnie.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Boże Narodzenie
  • Deszczowy dzień
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Obiad
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Zima
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kapusta wigilijna

    Kapusta wigilijna

    2 godz 35 min Łatwy
  • Kapusta z grzybami (kapusta wigilijna)

    Kapusta z grzybami (kapusta wigilijna)

    55 min Łatwy
  • Zupa borowikowa

    Zupa borowikowa

    50 min Łatwy
  • Kapusta z grochem

    Kapusta z grochem

    1 godz 1 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu