Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do przygotowania jesiennej zupy grzybowej użyj swoich ulubionych grzybów - kurek, borowików czy smardzów. Takim gorącym, grzybowym wywarem rozgrzejesz się w chłodne, jesienne wieczory!
Smak jesiennej zupy grzybowej wzbogacisz, dodając do niej poszatkowaną kapustę i grzyby przesmażone na patelni, a uroku dodasz jej, przyozdabiając wywar natką pietruszki tuż przed podaniem.
Przygotowanie
72 min
Krok 1
5 min
Kapustę poszatkuj. Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut, po czym odsącz.
Krok 2
14 min
Grzyby oczyść i pokrój. Ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.
Krok 3
10 min
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku.
Krok 4
7 min
Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
Krok 5
25 min
Dołóż kapustę, zalej wodą i gotuj wszystko, aż kapusta będzie miękka.
Krok 6
10 min
Przygotuj Zupę grzybową Nasza Specjalność WINIARY w 0,5 l wody i dodaj do kapusty z grzybami. Gotuj jeszcze przez 10 minut.
Krok 7
1 min
Dopraw pieprzem i posyp natką pietruszki.
Krok 1
z
7
Kapustę poszatkuj. Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut, po czym odsącz.
Krok 2
z
7
Grzyby oczyść i pokrój. Ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.
Krok 3
z
7
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku.
Krok 4
z
7
Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
Krok 5
z
7
Dołóż kapustę, zalej wodą i gotuj wszystko, aż kapusta będzie miękka.
Krok 6
z
7
Przygotuj Zupę grzybową Nasza Specjalność WINIARY w 0,5 l wody i dodaj do kapusty z grzybami. Gotuj jeszcze przez 10 minut.
Krok 7
z
7
Dopraw pieprzem i posyp natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0