Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do przygotowania jesiennej zupy grzybowej użyj swoich ulubionych grzybów - kurek, borowików czy smardzów. Takim gorącym, grzybowym wywarem rozgrzejesz się w chłodne, jesienne wieczory!
Smak jesiennej zupy grzybowej wzbogacisz, dodając do niej poszatkowaną kapustę i grzyby przesmażone na patelni, a uroku dodasz jej, przyozdabiając wywar natką pietruszki tuż przed podaniem.
Przygotowanie
72 min
Krok 1
5 min
Kapustę poszatkuj. Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut, po czym odsącz.
Krok 2
14 min
Grzyby oczyść i pokrój. Ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.
Krok 3
10 min
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku.
Krok 4
7 min
Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
Krok 5
25 min
Dołóż kapustę, zalej wodą i gotuj wszystko, aż kapusta będzie miękka.
Krok 6
10 min
Przygotuj Zupę grzybową Nasza Specjalność WINIARY w 0,5 l wody i dodaj do kapusty z grzybami. Gotuj jeszcze przez 10 minut.
Krok 7
1 min
Dopraw pieprzem i posyp natką pietruszki.
Krok 1
z
7
Kapustę poszatkuj. Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut, po czym odsącz.
Krok 2
z
7
Grzyby oczyść i pokrój. Ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.
Krok 3
z
7
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku.
Krok 4
z
7
Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
Krok 5
z
7
Dołóż kapustę, zalej wodą i gotuj wszystko, aż kapusta będzie miękka.
Krok 6
z
7
Przygotuj Zupę grzybową Nasza Specjalność WINIARY w 0,5 l wody i dodaj do kapusty z grzybami. Gotuj jeszcze przez 10 minut.
Krok 7
z
7
Dopraw pieprzem i posyp natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
M
Magda
Zupa smaczna, prosta do zrobienia. Na koniec dodałam jeszcze soli. Użyłam Zupy Borowikowej Winiary zamiast Grzybowej ale też wyszło świetnie.
Komentarze 1