Jesienna zupa grzybowa
72min
Łatwy
1 opakowanie
500 g
Kapusta włoska
500 g
Grzyby Leśne
1
Cebula
3 łyżek
Masło
2 łyżek
Natka pietruszki
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
6.71 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcze
10.37 g
Wartość energetyczna
180.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
72 min
Krok 1
5 min
Kapustę poszatkuj. Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut, po czym odsącz.
Krok 2
14 min
Grzyby oczyść i pokrój. Ugotuj w osolonej wodzie i odsącz.
Krok 3
10 min
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w garnku.
Krok 4
7 min
Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
Krok 5
25 min
Dołóż kapustę, zalej wodą i gotuj wszystko, aż kapusta będzie miękka.
Krok 6
10 min
Przygotuj Zupę grzybową Nasza Specjalność WINIARY w 0,5 l wody i dodaj do kapusty z grzybami. Gotuj jeszcze przez 10 minut.
Krok 7
1 min
Dopraw pieprzem i posyp natką pietruszki.
Do przygotowania jesiennej zupy grzybowej użyj swoich ulubionych grzybów - kurek, borowików czy smardzów. Takim gorącym, grzybowym wywarem rozgrzejesz się w chłodne, jesienne wieczory!
Smak jesiennej zupy grzybowej wzbogacisz, dodając do niej poszatkowaną kapustę i grzyby przesmażone na patelni, a uroku dodasz jej, przyozdabiając wywar natką pietruszki tuż przed podaniem.
Smak jesiennej zupy grzybowej wzbogacisz, dodając do niej poszatkowaną kapustę i grzyby przesmażone na patelni, a uroku dodasz jej, przyozdabiając wywar natką pietruszki tuż przed podaniem.
Komentarze 0