Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka faszerowane na halloween
Dodaj do CookBook

Jajka faszerowane na halloween

(0)
28 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kleeis
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 Sztuk

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Jajko
1  łyżka
Musztarda sarepska
2  łyżek
Kwaśna śmietana
0.5  łyżeczka
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
1  łyżka
Woda
12 
Czarne oliwki drylowane
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
0.6 g
Wartość energetyczna
45.2 kcal
Tłuszcze
3.2 g
Białko
3.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szukasz przepisu na upiornie pyszne małe co nieco na Halloween? Mamy dla Ciebie przepis w sam raz na tę okazję. Koniecznie sprawdź nasz pomysł na „pajęcze” jajka faszerowane.


Finger food na Halloween

Finger food to przekąski, które świetnie sprawdzają się w czasie imprez. Nazwa „finger food” oznacza małe przystawki na jeden kęs. Ich zaletą jest to, że sa proste w przygotowaniu i możesz je zrobić z tego, co masz pod ręką. W tej roli świetnie sprawdzą się np. kanapeczki (inspirowane hiszpańskimi tapas, czyli m.in. małymi kromkami pieczywa z niewielką ilością dodatków), koreczki, babeczki z ciasta kruchego nadziewane pastami i świeżymi warzywami, a także nasze jajka faszerowane na Halloween. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane, dlatego warto zrobić je dla swoich gości.


Przepis na jajka faszerowane na Halloween

Wystarczy, że ugotujesz jajka na twardo, przekroisz je na pół, wydrążysz żółtka i przygotujesz z nich farsz. Następnie przełóż farsz do połówek jajek, z a kawałków oliwek ułóż kształt pająka. Tak przygotowane jajka faszerowane możesz podawać z ulubionymi sosami. Kilka chwil i gotowe.

Życzymy strasznie smacznej imprezy!

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    15 min
    Jajka ugotuj na twardo,obierz i przekrój na pół. Łyżeczką wydrąż żółtka.
  • Krok 2

    8 min
    Dokładnie wymieszaj żółtka z musztardą, kwaśną śmietaną, ziarenkami smaku WINIARY i wodą. Zmiksuj blenderem. Łyżeczką włóż farsz do wydrążonych połówek jajek.
  • Krok 3

    5 min
    Oliwki pokrój w cienkie plasterki. Umieść koniec oliwki na środku nadzienia z żółtek, aby uformować ciało pająka. Ponownie przekrój plasterki oliwek na pół i rozłóż je wokół ciała pająka jako nogi (po 4 z każdej strony).
Jajka faszerowane na halloween

Krok 1 z 3

Jajka ugotuj na twardo,obierz i przekrój na pół. Łyżeczką wydrąż żółtka.

Jajka faszerowane na halloween

Krok 2 z 3

Dokładnie wymieszaj żółtka z musztardą, kwaśną śmietaną, ziarenkami smaku WINIARY i wodą. Zmiksuj blenderem. Łyżeczką włóż farsz do wydrążonych połówek jajek.

Jajka faszerowane na halloween

Krok 3 z 3

Oliwki pokrój w cienkie plasterki. Umieść koniec oliwki na środku nadzienia z żółtek, aby uformować ciało pająka. Ponownie przekrój plasterki oliwek na pół i rozłóż je wokół ciała pająka jako nogi (po 4 z każdej strony).

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Halloween
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka w sosie majonezowym

    Jajka w sosie majonezowym

    15 min Łatwy
  • Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków

    Wielkanocne jajka faszerowane w kształcie króliczków

    30 min Łatwy
  • Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

    Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu