Szukasz przepisu na upiornie pyszne małe co nieco na Halloween? Mamy dla Ciebie przepis w sam raz na tę okazję. Koniecznie sprawdź nasz pomysł na „pajęcze” jajka faszerowane.
Finger food na Halloween
Finger food to przekąski, które świetnie sprawdzają się w czasie imprez. Nazwa „finger food” oznacza małe przystawki na jeden kęs. Ich zaletą jest to, że sa proste w przygotowaniu i możesz je zrobić z tego, co masz pod ręką. W tej roli świetnie sprawdzą się np. kanapeczki (inspirowane hiszpańskimi tapas, czyli m.in. małymi kromkami pieczywa z niewielką ilością dodatków), koreczki, babeczki z ciasta kruchego nadziewane pastami i świeżymi warzywami, a także nasze jajka faszerowane na Halloween. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane, dlatego warto zrobić je dla swoich gości.
Przepis na jajka faszerowane na Halloween
Wystarczy, że ugotujesz jajka na twardo, przekroisz je na pół, wydrążysz żółtka i przygotujesz z nich farsz. Następnie przełóż farsz do połówek jajek, z a kawałków oliwek ułóż kształt pająka. Tak przygotowane jajka faszerowane możesz podawać z ulubionymi sosami. Kilka chwil i gotowe.
Życzymy strasznie smacznej imprezy!
Komentarze 0