Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Jajka faszerowane na halloween

Jajka faszerowane na halloween

(0)
28min
Łatwy
Autorem przepisu jest kleeis

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 Sztuk

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Jajko
1  łyżka
Musztarda sarepska
2  łyżek
Kwaśna śmietana
0.5  łyżeczka
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
1  łyżka
Woda
12 
Czarne oliwki drylowane
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.3 g
Węglowodany
0.64 g
Tłuszcze
3.19 g
Wartość energetyczna
45.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szukasz przepisu na upiornie pyszne małe co nieco na Halloween? Mamy dla Ciebie przepis w sam raz na tę okazję. Koniecznie sprawdź nasz pomysł na „pajęcze” jajka faszerowane.


Finger food na Halloween

Finger food to przekąski, które świetnie sprawdzają się w czasie imprez. Nazwa „finger food” oznacza małe przystawki na jeden kęs. Ich zaletą jest to, że sa proste w przygotowaniu i możesz je zrobić z tego, co masz pod ręką. W tej roli świetnie sprawdzą się np. kanapeczki (inspirowane hiszpańskimi tapas, czyli m.in. małymi kromkami pieczywa z niewielką ilością dodatków), koreczki, babeczki z ciasta kruchego nadziewane pastami i świeżymi warzywami, a także nasze jajka faszerowane na Halloween. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane, dlatego warto zrobić je dla swoich gości.


Przepis na jajka faszerowane na Halloween

Wystarczy, że ugotujesz jajka na twardo, przekroisz je na pół, wydrążysz żółtka i przygotujesz z nich farsz. Następnie przełóż farsz do połówek jajek, z a kawałków oliwek ułóż kształt pająka. Tak przygotowane jajka faszerowane możesz podawać z ulubionymi sosami. Kilka chwil i gotowe.

Życzymy strasznie smacznej imprezy!

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    15 min
    Jajka ugotuj na twardo,obierz i przekrój na pół. Łyżeczką wydrąż żółtka.
  • Krok 2

    8 min
    Dokładnie wymieszaj żółtka z musztardą, kwaśną śmietaną, ziarenkami smaku WINIARY i wodą. Zmiksuj blenderem. Łyżeczką włóż farsz do wydrążonych połówek jajek.
  • Krok 3

    5 min
    Oliwki pokrój w cienkie plasterki. Umieść koniec oliwki na środku nadzienia z żółtek, aby uformować ciało pająka. Ponownie przekrój plasterki oliwek na pół i rozłóż je wokół ciała pająka jako nogi (po 4 z każdej strony).
Jajka faszerowane na halloween

Krok 1 z 3

Jajka ugotuj na twardo,obierz i przekrój na pół. Łyżeczką wydrąż żółtka.

Jajka faszerowane na halloween

Krok 2 z 3

Dokładnie wymieszaj żółtka z musztardą, kwaśną śmietaną, ziarenkami smaku WINIARY i wodą. Zmiksuj blenderem. Łyżeczką włóż farsz do wydrążonych połówek jajek.

Jajka faszerowane na halloween

Krok 3 z 3

Oliwki pokrój w cienkie plasterki. Umieść koniec oliwki na środku nadzienia z żółtek, aby uformować ciało pająka. Ponownie przekrój plasterki oliwek na pół i rozłóż je wokół ciała pająka jako nogi (po 4 z każdej strony).

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Halloween
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

  • Ciasto sypane z truskawkami

    Ciasto sypane z truskawkami

    1 godz 4 min Łatwy
  • Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    3 godz 30 min Łatwy
  • Sałata masłowa ze śmietaną

    Sałata masłowa ze śmietaną

    10 min Łatwy
  • Zupa ziemniaczana z maślanką i boczkiem

    Zupa ziemniaczana z maślanką i boczkiem

    40 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu