Jajecznica z pomidorami
17min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
13.56 g
Węglowodany
3.33 g
Tłuszcze
15.82 g
Wartość energetyczna
211.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Jajka wybij do miski, dodaj mleko i Przyprawę Maggi. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
5 min
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 3
6 min
Podsmaż na maśle pomidory i dodaj jajka. Smaż do ścięcia.
Krok 4
1 min
Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
Przepis dla wszystkich miłośników pożywnych śniadań oraz jajek - jajecznica z pomidorami. To jajecznica, którą przyrządzamy w dość przewrotny sposób – jajka najpierw wbijamy do miski, dodając mleko i Przyprawę w płynie MAGGI. Następnie sparzone wrzątkiem, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory smażymy na maśle, po chwili już w towarzystwie jajek. Gotową jajecznicę z pomidorami dekorujemy szczypiorkiem. Naszym zdaniem tak przyrządzona jajecznica z pomidorami to śniadanie iście królewskie!
Komentarze 2