Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Jabłka w cieście francuskim

(0)
45min
Łatwy
Autorem przepisu jest szpileczkaa
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Jabłka
0.5  opakowanie
Ciasto francuskie
trochę
Cynamon
60  g
Bakalie
1 
Jajko
1  łyżka
Miód
1  dag
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.14 g
Węglowodany
80.47 g
Tłuszcze
40.49 g
Wartość energetyczna
731.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jabłka w cieście francuskim to deser z niespodzianką w środku – mieszanką bakalii, miodu i cynamonu, którą nadziewamy jabłka. Ubrane w ciasto francuskie połówki jabłek pieczemy około 20-25 minut. Gorące, rumiane jabłka w cieście francuskim przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    5 min
    Jabłka obieramy i usuwamy gniazdo nasienne.
  • Krok 2

    5 min
    Wszystkie bakalie drobno siekamy. Mieszamy je z miodem i cynamonem.
  • Krok 3

    5 min
    Ciasto rozwijamy na płasko i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Na cieście układamy jabłka i nadziewamy środek przygotowanymi bakaliami z miodem.
  • Krok 4

    5 min
    Z wierzchu obsypujemy jabłka delikatnie cynamonem i każde z osobna owijamy ciastem francuskim. Z wierzchu ciasto smarujemy jajkiem.
  • Krok 5

    25 min
    Przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 20-25 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Jabłka w cieście francuskim

Krok 1 z 5

Jabłka obieramy i usuwamy gniazdo nasienne.

Jabłka w cieście francuskim

Krok 2 z 5

Wszystkie bakalie drobno siekamy. Mieszamy je z miodem i cynamonem.

Jabłka w cieście francuskim

Krok 3 z 5

Ciasto rozwijamy na płasko i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Na cieście układamy jabłka i nadziewamy środek przygotowanymi bakaliami z miodem.

Jabłka w cieście francuskim

Krok 4 z 5

Z wierzchu obsypujemy jabłka delikatnie cynamonem i każde z osobna owijamy ciastem francuskim. Z wierzchu ciasto smarujemy jajkiem.

Jabłka w cieście francuskim

Krok 5 z 5

Przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 20-25 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Fornetti z jabłkami i budyniem Winiary

    53 min Średni
  • Francuskie rożki z musem jabłkowym

    55 min Łatwy
  • Szarlotka z papierówek

    2 godz 15 min Łatwy
  • Szarlotka na francuskim cieście

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu