Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka w cieście francuskim to deser z niespodzianką w środku – mieszanką bakalii, miodu i cynamonu, którą nadziewamy jabłka. Ubrane w ciasto francuskie połówki jabłek pieczemy około 20-25 minut. Gorące, rumiane jabłka w cieście francuskim przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Jabłka obieramy i usuwamy gniazdo nasienne.
Krok 2
5 min
Wszystkie bakalie drobno siekamy. Mieszamy je z miodem i cynamonem.
Krok 3
5 min
Ciasto rozwijamy na płasko i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Na cieście układamy jabłka i nadziewamy środek przygotowanymi bakaliami z miodem.
Krok 4
5 min
Z wierzchu obsypujemy jabłka delikatnie cynamonem i każde z osobna owijamy ciastem francuskim. Z wierzchu ciasto smarujemy jajkiem.
Krok 5
25 min
Przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 20-25 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Krok 1
z
5
Jabłka obieramy i usuwamy gniazdo nasienne.
Krok 2
z
5
Wszystkie bakalie drobno siekamy. Mieszamy je z miodem i cynamonem.
Krok 3
z
5
Ciasto rozwijamy na płasko i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Na cieście układamy jabłka i nadziewamy środek przygotowanymi bakaliami z miodem.
Krok 4
z
5
Z wierzchu obsypujemy jabłka delikatnie cynamonem i każde z osobna owijamy ciastem francuskim. Z wierzchu ciasto smarujemy jajkiem.
Krok 5
z
5
Przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 20-25 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0