Cielęcina z jabłkami
25min
Łatwy
2
paczek
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
6
Cielęcina bez kości
2
łyżek
Mąka pszenna
2
łyżek
Masło
4
2
łyżeczek
Majeranek
1
Cytryna
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
330.49 g
Węglowodany
20.08 g
Tłuszcze
50.29 g
Wartość energetyczna
1928.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
2 min
Kotlety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i mąką.
Krok 2
15 min
Usmaż na 2 łyżkach masła przez 3 minuty. Następnie posyp kotlety majerankiem i podlej wodą. Całość duś do miękkości.
Krok 3
1 min
W tym czasie obierz jabłka, wyjmij gniazda nasienne. Jabłka pokrój w cząstki, polej cukrem i sokiem z cytryny. Następnie duś je przez kilka minut na łyżce masła.
Krok 4
5 min
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
2 min
Kotlety podawaj ułożone na jabłkach i polewaj sosem.
Cielęcina z jabłkami to pomysł na to, jak przygotować kotlety z cielęciny inaczej, niż zwykle. Aby zaskoczyć swoją rodzinę, robiąc to danie, wykorzystaj aromatyczny majeranek, cytrynę i jabłka, przypraw dodatkowo Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Danie zyska na smaku, jeśli uzupełnisz je obficie pysznym Sosem pieczeniowym jasnym Na Każdy Dzień WINIARY. Cielęcina z jabłkami komponuje się najlepiej z puree ziemniaczanym lub ziemniakami z wody oraz ulubioną surówką.
Komentarze 0