Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cielęcina z jabłkami

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Cielęcina bez kości
2 łyżek
Mąka pszenna
2 łyżek
Masło
4 
Jabłka
2 łyżeczek
Majeranek
1 
Cytryna
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.08 g
Białko
330.49 g
Wartość energetyczna
1928.34 kcal
Tłuszcze
50.29 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
2 min
Kotlety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i mąką.
Krok 2
15 min
Usmaż na 2 łyżkach masła przez 3 minuty. Następnie posyp kotlety majerankiem i podlej wodą. Całość duś do miękkości.
Krok 3
1 min
W tym czasie obierz jabłka, wyjmij gniazda nasienne. Jabłka pokrój w cząstki, polej cukrem i sokiem z cytryny. Następnie duś je przez kilka minut na łyżce masła.
Krok 4
5 min
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
2 min
Kotlety podawaj ułożone na jabłkach i polewaj sosem.
Cielęcina z jabłkami

Krok 1 z 5

Kotlety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i mąką.

Cielęcina z jabłkami

Krok 2 z 5

Usmaż na 2 łyżkach masła przez 3 minuty. Następnie posyp kotlety majerankiem i podlej wodą. Całość duś do miękkości.

Cielęcina z jabłkami

Krok 3 z 5

W tym czasie obierz jabłka, wyjmij gniazda nasienne. Jabłka pokrój w cząstki, polej cukrem i sokiem z cytryny. Następnie duś je przez kilka minut na łyżce masła.

Cielęcina z jabłkami

Krok 4 z 5

Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Cielęcina z jabłkami

Krok 5 z 5

Kotlety podawaj ułożone na jabłkach i polewaj sosem.

Cielęcina z jabłkami to pomysł na to, jak przygotować kotlety z cielęciny inaczej, niż zwykle. Aby zaskoczyć swoją rodzinę, robiąc to danie, wykorzystaj aromatyczny majeranek, cytrynę i jabłka, przypraw dodatkowo Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Danie zyska na smaku, jeśli uzupełnisz je obficie pysznym Sosem pieczeniowym jasnym Na Każdy Dzień WINIARY. Cielęcina z jabłkami komponuje się najlepiej z puree ziemniaczanym lub ziemniakami z wody oraz ulubioną surówką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika