Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokrój na cienkie piórka. W dużym garnku na oliwie zeszklij posiekane cebule.
Dodaj wszystkie przyprawy i dopraw solą. Wymieszaj i podsmaż jeszcze 2 minuty.
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Dodaj pomidory z puszki, cieciorkę i soczewicę.
Dolej tyle wody, aby przykryć wszystkie składniki, wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu ok 30 min.
Na koniec dopraw do smaku solą i sokiem z limonki. Odstaw, aby smaki się przegryzły.
Imbir obierz, pokrój na cienkie plastry, a następnie na cieniutkie zapałki. Oderwij listki z kolendry.
Rozlej zupę do miseczek, posyp słupkami imbiru i świeżymi listkami kolendry. Serwuj z jogurtem i chlebkami pita.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0