Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z żołądków drobiowych

0
51 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy
700 g
Żołądki drobiowe
2 łyżek
Olej
3 
Ogórki konserwowe
1 łyżka
Koncentrat pomidorowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
289.13 kcal
Węglowodany
3.6 g
Białko
33.07 g
Tłuszcze
15.71 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

51 min
Krok 1
10 min
Żołądki oczyść, dokładnie umyj, pokrój w plasterki, podsmaż na oleju.
Krok 2
5 min
WINIARY Pomysł na… Gulasz rozprowadź w 500 ml wody i wlej do żołądków.
Krok 3
30 min
Gotuj na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
5 min
Pod koniec gotowania dodaj ogórki pokrojone w półplasterki i koncentrat pomidorowy.
Krok 5
1 min
Podawaj z kaszą gryczaną i sałatką z pomidorów i cebuli.
Gulasz z żołądków drobiowych

Krok 1 z 5

Żołądki oczyść, dokładnie umyj, pokrój w plasterki, podsmaż na oleju.

Gulasz z żołądków drobiowych

Krok 2 z 5

WINIARY Pomysł na… Gulasz rozprowadź w 500 ml wody i wlej do żołądków.

Gulasz z żołądków drobiowych

Krok 3 z 5

Gotuj na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Gulasz z żołądków drobiowych

Krok 4 z 5

Pod koniec gotowania dodaj ogórki pokrojone w półplasterki i koncentrat pomidorowy.

Gulasz z żołądków drobiowych

Krok 5 z 5

Podawaj z kaszą gryczaną i sałatką z pomidorów i cebuli.


Jeżeli poszukujesz przepisu na obiad z mięsem i czujesz, że brakuje Ci ostatnio inwencji kulinarnej, nie musisz się dłużej zastanawiać – mamy Pomysł na…Gulasz z żołądków drobiowych!

W naszym przepisie na gulasz z żołądków polecamy dodanie koncentratu pomidorowego oraz pokrojonych w półplasterki ogórków kiszonych. Żołądki podawaj z kaszą gryczaną, jaglaną czy kuskusem oraz sałatką z pomidorów i cebuli.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika