Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z karkówki

(0)
46min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest JellyBelly29
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50  dag
Karkówka
3  ząbków
2 
Cebula
2 
Marchewka
0.5  główka
Kapusta biała
1 
Papryka czerwona
1 
Papryczka chili

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
26.17 g
Węglowodany
16.12 g
Tłuszcze
7.48 g
Wartość energetyczna
235.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
5 min
Cebulę obieramy i kroimy w krążki.
Krok 2
5 min
Podsmażamy lekko w garnku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
5 min
Karkówkę kroimy w kostkę.
Krok 4
5 min
Karkówkę dajemy do cebuli i podsmażamy.
Krok 5
15 min
Zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości.
Krok 6
10 min
Dodajemy starte na tarce: marchewkę, papryki i kapustę. Razem gotujemy, a następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 7
1 min
Podajemy z kaszą i sałatką.
Gulasz z karkówki

Krok 1 z 7

Cebulę obieramy i kroimy w krążki.

Gulasz z karkówki

Krok 2 z 7

Podsmażamy lekko w garnku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Gulasz z karkówki

Krok 3 z 7

Karkówkę kroimy w kostkę.

Gulasz z karkówki

Krok 4 z 7

Karkówkę dajemy do cebuli i podsmażamy.

Gulasz z karkówki

Krok 5 z 7

Zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości.

Gulasz z karkówki

Krok 6 z 7

Dodajemy starte na tarce: marchewkę, papryki i kapustę. Razem gotujemy, a następnie doprawiamy solą i pieprzem.

Gulasz z karkówki

Krok 7 z 7

Podajemy z kaszą i sałatką.

Gulasz z karkówki to zachwycająco aromatyczne i sycące danie! Zobacz, jak krok po kroku przyrządzić mięso, które zasmakuje wszystkim. Danie możesz podawać z dowolną kaszą i delikatną w smaku surówką. Jest to wyśmienita propozycja obiadowa, zwłaszcza na chłodniejsze dni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha