Gulasz z karkówki
46min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
26.17 g
Węglowodany
16.12 g
Tłuszcze
7.48 g
Wartość energetyczna
235.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
46 min
Krok 1
5 min
Cebulę obieramy i kroimy w krążki.
Krok 2
5 min
Podsmażamy lekko w garnku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
5 min
Karkówkę kroimy w kostkę.
Krok 4
5 min
Karkówkę dajemy do cebuli i podsmażamy.
Krok 5
15 min
Zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości.
Krok 6
10 min
Dodajemy starte na tarce: marchewkę, papryki i kapustę. Razem gotujemy, a następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 7
1 min
Podajemy z kaszą i sałatką.
Gulasz z karkówki to zachwycająco aromatyczne i sycące danie! Zobacz, jak krok po kroku przyrządzić mięso, które zasmakuje wszystkim. Danie możesz podawać z dowolną kaszą i delikatną w smaku surówką. Jest to wyśmienita propozycja obiadowa, zwłaszcza na chłodniejsze dni.
Komentarze 0