Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grzyby w koncentracie pomidorowym

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Prawdziwek
2 
Cebula
1 puszka
Koncentrat pomidorowy
3 łyżek
Ocet
2 łyżek
Cukier
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
10.48 g
Węglowodany
16.18 g
Wartość energetyczna
121.21 kcal
Tłuszcze
2.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Grzyby dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Kroimy na kawałki. Obgotowujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku.
Krok 2
10 min
Cebulę kroimy na drobno. Szklimy na odrobinie oleju. Następnie do cebulki dodajemy obgotowane grzyby oraz koncentrat, ocet i cukier. Dokładnie całość mieszamy.
Krok 3
5 min
Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dusimy około 5 minut.
Krok 4
20 min
Gotowe grzybki przekładamy do słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut.
Grzyby w koncentracie pomidorowym

Krok 1 z 4

Grzyby dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Kroimy na kawałki. Obgotowujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku.

Grzyby w koncentracie pomidorowym

Krok 2 z 4

Cebulę kroimy na drobno. Szklimy na odrobinie oleju. Następnie do cebulki dodajemy obgotowane grzyby oraz koncentrat, ocet i cukier. Dokładnie całość mieszamy.

Grzyby w koncentracie pomidorowym

Krok 3 z 4

Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dusimy około 5 minut.

Grzyby w koncentracie pomidorowym

Krok 4 z 4

Gotowe grzybki przekładamy do słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut.

Przepis na grzyby w koncentracie pomidorowym, które możemy trzymać w słoikach. Smak pomidorów mieszający się z aromatem i posmakiem grzybów, to kompozycja idealna do obiadu. Ten dodatek z pewnością wspaniale uzupełni gamę wrażeń smakowych, które przygotowaliście w daniu głównym. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika