Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na grzyby w koncentracie pomidorowym, które możemy trzymać w słoikach. Smak pomidorów mieszający się z aromatem i posmakiem grzybów, to kompozycja idealna do obiadu. Ten dodatek z pewnością wspaniale uzupełni gamę wrażeń smakowych, które przygotowaliście w daniu głównym. Smacznego!
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Grzyby dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Kroimy na kawałki. Obgotowujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku.
Krok 2
10 min
Cebulę kroimy na drobno. Szklimy na odrobinie oleju. Następnie do cebulki dodajemy obgotowane grzyby oraz koncentrat, ocet i cukier. Dokładnie całość mieszamy.
Krok 3
5 min
Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dusimy około 5 minut.
Krok 4
20 min
Gotowe grzybki przekładamy do słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut.
Krok 1
z
4
Grzyby dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Kroimy na kawałki. Obgotowujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku.
Krok 2
z
4
Cebulę kroimy na drobno. Szklimy na odrobinie oleju. Następnie do cebulki dodajemy obgotowane grzyby oraz koncentrat, ocet i cukier. Dokładnie całość mieszamy.
Krok 3
z
4
Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dusimy około 5 minut.
Krok 4
z
4
Gotowe grzybki przekładamy do słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0