Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Groch przebierz, opłucz. Zalej 2 szklankami bulionu i zagotuj.
Odstaw na 2 godziny.
Do grochu dodaj 3 szklanki bulionu (szklankę bulionu zostaw) i wszystko razem ugotuj.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Dodaj do zupy pod koniec gotowania. Kiełbasę pokrój w paseczki i także dodaj do zupy. Boczek drobno pokrój, stop na łyżce oleju. Skwarki przełóż do zupy.
Cebulę obierz, umyj, posiekaj. Podsmaż na oleju. Przełóż do zupy. Dodaj majeranek.
Z oleju i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź zimnym bulionem.
Zagotuj z zupą. Dopraw pieprzem i roztartym z solą czosnkiem.