Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
Pietruszkę i ziemniaki obrać. Pietruszkę pokroić w cienkie plasterki, ziemniaki w drobną kostkę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy z suszonych pomidorów. Zeszklić na niej cebulę i czosnek, a następnie dodać pokrojone pietruszkę i ziemniaki.
Całość delikatnie podsmażyć przez ok. 3 minuty, a następnie zalać ok. 0,7 litra wody i gotować na małym ogniu przez ok. 20 minut.
W 700 ml zimniej wody rozmieszać dokładnie zawartość opakowania zupy grochowej Nasza Specjalność WINIARY i dolać do gotującej się zupy. Dodać ciecierzycę i zagotować.
Na zakończenie zupę doprawić do smaku majerankiem, pieprzem i solą. Zmiksować na gładki krem.
Bagietkę pokroić na grube kromki. Zrumienić na patelni z dodatkiem oliwy z suszonych pomidorów – na złoty kolor.
Zupę serwować z grzankami z dodatkiem suszonych pomidorów.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0