Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zawartość opakowania Zupy grochowej Winiary rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Odstaw.
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w kostkę.
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Boczek pokrój w niewielka kostkę.
Ziemniaki wrzuć do garnka z 1 litrem zimnej wody i zacznij gotować.
Następnie dodaj marchewkę i pietruszkę, doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień.
Gotuj przez ok. 10 minut.
W międzyczasie na patelni na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek.
Dodaj pokrojony boczek i podsmaż, aż się przyrumieni i wytopi tłuszcz.
Zawartość patelni wrzuć do gotujących się warzyw.
Do garnka wlej także zupę grochową i gotuj ok. 5 minut.
Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0