Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grochowa z soczewicą

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 g
Marchewka
2 
Ziemniaki
100 g
Boczek
2 
Kiełbasa wieprzowa
1 puszka
Soczewica
1 trochę
Sól
1 trochę
Curry
1 trochę
Sos sojowy
1 trochę
Pieprz czarny
50 g
Pietruszka
50 g
Seler naciowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
40.27 g
Białko
30.61 g
Węglowodany
47.67 g
Wartość energetyczna
699.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
10 min
Warzywa obierz, umyj i pokrój w plasterki.
Krok 2
10 min
Zagotuj bulion, wrzuć warzywa, gotuj do miękkości.
Krok 3
5 min
Boczek i kiełbasę pokrój.
Krok 4
10 min
Zupę grochową rozprowadź w 500 ml zimnej wody i wlej do warzyw, dodaj kiełbasę, boczek i odsączoną soczewicę. Gotuj 5 minut.
Krok 5
3 min
Dopraw do smaku solą, pieprzem, curry i sosem sojowym.
Grochowa z soczewicą

Krok 1 z 5

Warzywa obierz, umyj i pokrój w plasterki.

Grochowa z soczewicą

Krok 2 z 5

Zagotuj bulion, wrzuć warzywa, gotuj do miękkości.

Grochowa z soczewicą

Krok 3 z 5

Boczek i kiełbasę pokrój.

Grochowa z soczewicą

Krok 4 z 5

Zupę grochową rozprowadź w 500 ml zimnej wody i wlej do warzyw, dodaj kiełbasę, boczek i odsączoną soczewicę. Gotuj 5 minut.

Grochowa z soczewicą

Krok 5 z 5

Dopraw do smaku solą, pieprzem, curry i sosem sojowym.

Tradycyjna grochówka nie kojarzy się z curry i sosem sojowym, ale w naszym przepisie na zupę grochową z soczewicą, kiełbasą śląską i boczkiem wędzonym właśnie te składniki nadają jej wyjątkowego smaku i aromatu! Zupa grochowa Nasza Specjalność WINIARY zapewnia nie tylko dobry smak posiłku, ale też oszczędza czas poświęcony gotowaniu: wystarczy, że warzywa ugotujesz do miękkości, dodasz do nich mięso i całość wymieszasz z Zupą grochową WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika