Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tradycyjna grochówka nie kojarzy się z curry i sosem sojowym, ale w naszym przepisie na zupę grochową z soczewicą, kiełbasą śląską i boczkiem wędzonym właśnie te składniki nadają jej wyjątkowego smaku i aromatu! Zupa grochowa Nasza Specjalność WINIARY zapewnia nie tylko dobry smak posiłku, ale też oszczędza czas poświęcony gotowaniu: wystarczy, że warzywa ugotujesz do miękkości, dodasz do nich mięso i całość wymieszasz z Zupą grochową WINIARY.
Przygotowanie
38 min
Krok 1
10 min
Warzywa obierz, umyj i pokrój w plasterki.
Krok 2
10 min
Zagotuj bulion, wrzuć warzywa, gotuj do miękkości.
Krok 3
5 min
Boczek i kiełbasę pokrój.
Krok 4
10 min
Zupę grochową rozprowadź w 500 ml zimnej wody i wlej do warzyw, dodaj kiełbasę, boczek i odsączoną soczewicę. Gotuj 5 minut.
Krok 5
3 min
Dopraw do smaku solą, pieprzem, curry i sosem sojowym.
Krok 1
z
5
Warzywa obierz, umyj i pokrój w plasterki.
Krok 2
z
5
Zagotuj bulion, wrzuć warzywa, gotuj do miękkości.
Krok 3
z
5
Boczek i kiełbasę pokrój.
Krok 4
z
5
Zupę grochową rozprowadź w 500 ml zimnej wody i wlej do warzyw, dodaj kiełbasę, boczek i odsączoną soczewicę. Gotuj 5 minut.
Krok 5
z
5
Dopraw do smaku solą, pieprzem, curry i sosem sojowym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0