Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Myślisz, że owoce nie nadają się na grilla? Nic bardziej mylnego! Arbuzy i brzoskwinie są wręcz do tego stworzone! My proponujemy Ci grillowanie tych owoców w towarzystwie serka ricotta oraz z siekanymi migdałami i miodem. To słodkie połączenie z pewnością stanie się główną atrakcją podczas najbliższego grilla. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości na najbliższym grillu- koniecznie wypróbuj nasz przepis na grilla w słodkim wydaniu!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Arbuza pokrój w trójkąty. Brzoskwinie przekrój na pół, wyjmij pestki.
Krok 2
10 min
Owoce grilluj na patelni grillowej lub na grillu, aż pojawi się na nich przypieczona kratka od rusztu.
Krok 3
5 min
Migdały upraż na suchej patelni, a następnie posiekaj.
Krok 4
2 min
Ricottę wymieszaj z 2 łyżkami miodu.
Krok 5
3 min
Owoce serwuj z ricottą, posypane migdałami i udekorowane listkami mięty. Całość polej łyżką miodu.
Krok 1
z
5
Arbuza pokrój w trójkąty. Brzoskwinie przekrój na pół, wyjmij pestki.
Krok 2
z
5
Owoce grilluj na patelni grillowej lub na grillu, aż pojawi się na nich przypieczona kratka od rusztu.
Krok 3
z
5
Migdały upraż na suchej patelni, a następnie posiekaj.
Krok 4
z
5
Ricottę wymieszaj z 2 łyżkami miodu.
Krok 5
z
5
Owoce serwuj z ricottą, posypane migdałami i udekorowane listkami mięty. Całość polej łyżką miodu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0