Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

(0)
25min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest David Gaboriaud
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  kawałków
Arbuz
4 
Brzoskwinie
500  g
Ser ricotta
10  g
Mięta
4  łyżek
Migdały
3  łyżek
Miód
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
19.43 g
Węglowodany
55.05 g
Tłuszcze
22.04 g
Wartość energetyczna
468.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Myślisz, że owoce nie nadają się na grilla? Nic bardziej mylnego! Arbuzy i brzoskwinie są wręcz do tego stworzone! My proponujemy Ci grillowanie tych owoców w towarzystwie serka ricotta oraz z siekanymi migdałami i miodem. To słodkie połączenie z pewnością stanie się główną atrakcją podczas najbliższego grilla. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości na najbliższym grillu- koniecznie wypróbuj nasz przepis na grilla w słodkim wydaniu!

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    5 min
    Arbuza pokrój w trójkąty. Brzoskwinie przekrój na pół, wyjmij pestki.
  • Krok 2

    10 min
    Owoce grilluj na patelni grillowej lub na grillu, aż pojawi się na nich przypieczona kratka od rusztu.
  • Krok 3

    5 min
    Migdały upraż na suchej patelni, a następnie posiekaj.
  • Krok 4

    2 min
    Ricottę wymieszaj z 2 łyżkami miodu.
  • Krok 5

    3 min
    Owoce serwuj z ricottą, posypane migdałami i udekorowane listkami mięty. Całość polej łyżką miodu.
Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 1 z 5

Arbuza pokrój w trójkąty. Brzoskwinie przekrój na pół, wyjmij pestki.

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 2 z 5

Owoce grilluj na patelni grillowej lub na grillu, aż pojawi się na nich przypieczona kratka od rusztu.

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 3 z 5

Migdały upraż na suchej patelni, a następnie posiekaj.

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 4 z 5

Ricottę wymieszaj z 2 łyżkami miodu.

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 5 z 5

Owoce serwuj z ricottą, posypane migdałami i udekorowane listkami mięty. Całość polej łyżką miodu.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Grill
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Nalewka z czarnej porzeczki

    504 godz 30 min Łatwy
  • Sorbet arbuzowy

    3 godz 21 min Łatwy
  • Antrykot wołowy grillowany, podany z grillowaną cukinią

    1 godz Łatwy
  • Zupa z suszonych owoców z prażonymi migdałami

    2 godz 34 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu