Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

(0)
25min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest David Gaboriaud

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  kawałków
Arbuz
4 
Brzoskwinie
500  g
Ser ricotta
10  g
Mięta
4  łyżek
Migdały
3  łyżek
Miód
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
19.43 g
Węglowodany
55.05 g
Tłuszcze
22.04 g
Wartość energetyczna
468.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Myślisz, że owoce nie nadają się na grilla? Nic bardziej mylnego! Arbuzy i brzoskwinie są wręcz do tego stworzone! My proponujemy Ci grillowanie tych owoców w towarzystwie serka ricotta oraz z siekanymi migdałami i miodem. To słodkie połączenie z pewnością stanie się główną atrakcją podczas najbliższego grilla. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości na najbliższym grillu- koniecznie wypróbuj nasz przepis na grilla w słodkim wydaniu!

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    5 min
    Arbuza pokrój w trójkąty. Brzoskwinie przekrój na pół, wyjmij pestki.
  • Krok 2

    10 min
    Owoce grilluj na patelni grillowej lub na grillu, aż pojawi się na nich przypieczona kratka od rusztu.
  • Krok 3

    5 min
    Migdały upraż na suchej patelni, a następnie posiekaj.
  • Krok 4

    2 min
    Ricottę wymieszaj z 2 łyżkami miodu.
  • Krok 5

    3 min
    Owoce serwuj z ricottą, posypane migdałami i udekorowane listkami mięty. Całość polej łyżką miodu.
Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 1 z 5

Arbuza pokrój w trójkąty. Brzoskwinie przekrój na pół, wyjmij pestki.

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 2 z 5

Owoce grilluj na patelni grillowej lub na grillu, aż pojawi się na nich przypieczona kratka od rusztu.

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 3 z 5

Migdały upraż na suchej patelni, a następnie posiekaj.

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 4 z 5

Ricottę wymieszaj z 2 łyżkami miodu.

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 5 z 5

Owoce serwuj z ricottą, posypane migdałami i udekorowane listkami mięty. Całość polej łyżką miodu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Grill
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Nalewka z czarnej porzeczki

    Nalewka z czarnej porzeczki

    504 godz 30 min Łatwy
  • Sorbet arbuzowy

    Sorbet arbuzowy

    3 godz 21 min Łatwy
  • Antrykot wołowy grillowany, podany z grillowaną cukinią

    Antrykot wołowy grillowany, podany z grillowaną cukinią

    1 godz Łatwy
  • Zupa z suszonych owoców z prażonymi migdałami

    Zupa z suszonych owoców z prażonymi migdałami

    2 godz 34 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu