Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem
Dodaj do CookBook

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

(0)
25 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest radish
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  kawałków
Arbuz
4 
Brzoskwinie
500  g
Ser ricotta
10  g
Mięta
4  łyżek
Migdały
3  łyżek
Miód
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
55 g
Wartość energetyczna
468.7 kcal
Tłuszcze
22 g
Białko
19.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Myślisz, że owoce nie nadają się na grilla? Nic bardziej mylnego! Arbuzy i brzoskwinie są wręcz do tego stworzone! My proponujemy Ci grillowanie tych owoców w towarzystwie serka ricotta oraz z siekanymi migdałami i miodem. To słodkie połączenie z pewnością stanie się główną atrakcją podczas najbliższego grilla. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości na najbliższym grillu- koniecznie wypróbuj nasz przepis na grilla w słodkim wydaniu!

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    5 min
    Arbuza pokrój w trójkąty. Brzoskwinie przekrój na pół, wyjmij pestki.
  • Krok 2

    10 min
    Owoce grilluj na patelni grillowej lub na grillu, aż pojawi się na nich przypieczona kratka od rusztu.
  • Krok 3

    5 min
    Migdały upraż na suchej patelni, a następnie posiekaj.
  • Krok 4

    2 min
    Ricottę wymieszaj z 2 łyżkami miodu.
  • Krok 5

    3 min
    Owoce serwuj z ricottą, posypane migdałami i udekorowane listkami mięty. Całość polej łyżką miodu.
Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 1 z 5

Arbuza pokrój w trójkąty. Brzoskwinie przekrój na pół, wyjmij pestki.

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 2 z 5

Owoce grilluj na patelni grillowej lub na grillu, aż pojawi się na nich przypieczona kratka od rusztu.

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 3 z 5

Migdały upraż na suchej patelni, a następnie posiekaj.

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 4 z 5

Ricottę wymieszaj z 2 łyżkami miodu.

Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Krok 5 z 5

Owoce serwuj z ricottą, posypane migdałami i udekorowane listkami mięty. Całość polej łyżką miodu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Dodatek
  • Grill
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    35 min Łatwy
  • Grillowane pałki z kurczaka

    Grillowane pałki z kurczaka

    24 godz 58 min Łatwy
  • Grillowane carpaccio z cukinii

    Grillowane carpaccio z cukinii

    14 min Łatwy
  • Kalmary grillowane

    Kalmary grillowane

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu