Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zabawne, kolorowe galaretki w cukrze, przyrządzone w miseczkach ze skórek pomarańczowych. Całość jest niezwykle łatwa w wykonaniu, do sporządzenia deseru potrzebujesz: Galaretki wiśniowy smak WINIARY, Galaretki pomarańczowy smak WINIARY, cukru i pomarańczy. Kto chce, może wycisnąć sok z pomarańczy i dodać go do galaretek zamiast części wody (trzeba je tylko dosłodzić do smaku).
Przygotowanie
47 min
Krok 1
5 min
Umyj bardzo dokładnie pomarańcze, przekrój je i wydrąż tak, by pozostała tylko skórka.
Krok 2
5 min
Galaretki (każdą osobno) rozprowadź w 250 ml gorącej wody. Wystudź.
Krok 3
2 min
Miseczki ze skórek pomarańczowych wypełnij galaretkami.
Krok 4
30 min
Pozostaw do zastygnięcia.
Krok 5
3 min
Krój galaretki razem ze skórką pomarańczową, tak by powstawały półksiężyce.
Krok 6
2 min
Obtaczaj galaretki w cukrze i podawaj.
Krok 1
z
6
Umyj bardzo dokładnie pomarańcze, przekrój je i wydrąż tak, by pozostała tylko skórka.
Krok 2
z
6
Galaretki (każdą osobno) rozprowadź w 250 ml gorącej wody. Wystudź.
Krok 3
z
6
Miseczki ze skórek pomarańczowych wypełnij galaretkami.
Krok 4
z
6
Pozostaw do zastygnięcia.
Krok 5
z
6
Krój galaretki razem ze skórką pomarańczową, tak by powstawały półksiężyce.
Krok 6
z
6
Obtaczaj galaretki w cukrze i podawaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0