Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filety z kurczaka w sosie koperkowym

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Kremowa baza do jasnych sosów WINIARY
500 g
Pierś Z Kurczaka
200 ml
Woda
2 łyżek
Olej
0.5 pęczek
Koperek
50 ml
Śmietana 18%
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
13.25 g
Wartość energetyczna
238.57 kcal
Białko
27.35 g
Węglowodany
1.24 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
15 min
Piersi z kurczaka umyj, osusz i podziel na cztery plastry. Oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż piersi z obu stron na dużym ogniu.
Krok 2
5 min
Kremową Bazę do sosów jasnych rozpuść w 200 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
10 min
Wlej na patelnię i duś mięso pod przykryciem przez około 10 minut.
Krok 4
5 min
W tym czasie umyj i posiekaj koperek. Dodaj do sosu i duś jeszcze przez chwilę. Ściągnij z ognia, dodaj śmietankę, dokładnie wymieszaj. Podawaj z kaszą lub ryżem!
Filety z kurczaka w sosie koperkowym

Krok 1 z 4

Piersi z kurczaka umyj, osusz i podziel na cztery plastry. Oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż piersi z obu stron na dużym ogniu.

Filety z kurczaka w sosie koperkowym

Krok 2 z 4

Kremową Bazę do sosów jasnych rozpuść w 200 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszaj.

Filety z kurczaka w sosie koperkowym

Krok 3 z 4

Wlej na patelnię i duś mięso pod przykryciem przez około 10 minut.

Filety z kurczaka w sosie koperkowym

Krok 4 z 4

W tym czasie umyj i posiekaj koperek. Dodaj do sosu i duś jeszcze przez chwilę. Ściągnij z ognia, dodaj śmietankę, dokładnie wymieszaj. Podawaj z kaszą lub ryżem!

Delikatne mięso z kurczaka przygotowuje się ekspresowo. Mięso polane jest koperkowym sosem, który posmakuje nawet największym niejadkom. Filety z kurczaka w sosie koperkowym świetnie smakują podane z kaszą gryczaną, ryżem lub makaronem. Zobacz, jak stworzyć to aromatyczne danie, które zaserwujesz gościom i całej rodzinie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika