Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filety śledziowe w oliwie

(0)
25 godz 15 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400  g
Śledź
2 
Cebula
2 
Cytryna
0.33  szklanka
Olej
1  łyżeczka
Cukier
1  szczypta
Pieprz czarny
1  szczypta
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
18.85 g
Węglowodany
7.69 g
Tłuszcze
30.06 g
Wartość energetyczna
371.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

1515 min
Krok 1
60 min
Filety zalej wodą, a następnie wymocz przez godzinę.
Krok 2
5 min
Odsącz i pokrój na małe prostokąty.
Krok 3
5 min
Cebule obierz i pokrój w plastry.
Krok 4
5 min
Z cytryn wyciśnij sok i połącz z olejem, Maggi, cukrem, pieprzem i majerankiem.
Krok 5
1440 min
Filety połącz z cebulą, zalej olejem i pozostaw w lodówce na 24 godziny.
Filety śledziowe w oliwie

Krok 1 z 5

Filety zalej wodą, a następnie wymocz przez godzinę.

Filety śledziowe w oliwie

Krok 2 z 5

Odsącz i pokrój na małe prostokąty.

Filety śledziowe w oliwie

Krok 3 z 5

Cebule obierz i pokrój w plastry.

Filety śledziowe w oliwie

Krok 4 z 5

Z cytryn wyciśnij sok i połącz z olejem, Maggi, cukrem, pieprzem i majerankiem.

Filety śledziowe w oliwie

Krok 5 z 5

Filety połącz z cebulą, zalej olejem i pozostaw w lodówce na 24 godziny.

Doskonałe na przystawkę filety śledziowe w oliwie. Bardzo proste do przyrządzenia - wystarczy wymoczyć rybki przez godzinę w wodzie, dodać pokrojoną cebulę i zalać aromatyczną zalewą z oleju, soku z cytryny, Przyprawy do zup, sosów i sałatek WINIARY oraz majeranku. Podajemy po 24 godzinach chłodzenia w lodówce, udekorowane natką i cząstkami cytryny, najlepiej ze świeżym pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha