Filety śledziowe w oliwie
1515min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
18.85 g
Węglowodany
7.69 g
Tłuszcze
30.06 g
Wartość energetyczna
371.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
1515 min
Krok 1
60 min
Filety zalej wodą, a następnie wymocz przez godzinę.
Krok 2
5 min
Odsącz i pokrój na małe prostokąty.
Krok 3
5 min
Cebule obierz i pokrój w plastry.
Krok 4
5 min
Z cytryn wyciśnij sok i połącz z olejem, Maggi, cukrem, pieprzem i majerankiem.
Krok 5
1440 min
Filety połącz z cebulą, zalej olejem i pozostaw w lodówce na 24 godziny.
Doskonałe na przystawkę filety śledziowe w oliwie. Bardzo proste do przyrządzenia - wystarczy wymoczyć rybki przez godzinę w wodzie, dodać pokrojoną cebulę i zalać aromatyczną zalewą z oleju, soku z cytryny, Przyprawy do zup, sosów i sałatek WINIARY oraz majeranku. Podajemy po 24 godzinach chłodzenia w lodówce, udekorowane natką i cząstkami cytryny, najlepiej ze świeżym pieczywem.
Komentarze 0