Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Doskonałe na przystawkę filety śledziowe w oliwie. Bardzo proste do przyrządzenia - wystarczy wymoczyć rybki przez godzinę w wodzie, dodać pokrojoną cebulę i zalać aromatyczną zalewą z oleju, soku z cytryny, Przyprawy do zup, sosów i sałatek WINIARY oraz majeranku. Podajemy po 24 godzinach chłodzenia w lodówce, udekorowane natką i cząstkami cytryny, najlepiej ze świeżym pieczywem.
Przygotowanie
1515 min
Krok 1
60 min
Filety zalej wodą, a następnie wymocz przez godzinę.
Krok 2
5 min
Odsącz i pokrój na małe prostokąty.
Krok 3
5 min
Cebule obierz i pokrój w plastry.
Krok 4
5 min
Z cytryn wyciśnij sok i połącz z olejem, Maggi, cukrem, pieprzem i majerankiem.
Krok 5
1440 min
Filety połącz z cebulą, zalej olejem i pozostaw w lodówce na 24 godziny.
Krok 1
z
5
Filety zalej wodą, a następnie wymocz przez godzinę.
Krok 2
z
5
Odsącz i pokrój na małe prostokąty.
Krok 3
z
5
Cebule obierz i pokrój w plastry.
Krok 4
z
5
Z cytryn wyciśnij sok i połącz z olejem, Maggi, cukrem, pieprzem i majerankiem.
Krok 5
z
5
Filety połącz z cebulą, zalej olejem i pozostaw w lodówce na 24 godziny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0