
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Faszerowane warzywa
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
15 minKrok 4
5 minKrok 5
10 minKrok 6
30 min
Krok 1 z 6
Cebulę pokrój w kostkę, po czym obsmaż na patelni z rozgrzaną oliwą, aż będzie miękka.

Krok 2 z 6
Paprykę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj i dorzuć na patelnię wraz z odcedzoną soczewicą. Smaż około 5 minut, po czym dodaj przecier pomidorowy i duś kolejne 5 minut.

Krok 3 z 6
Równocześnie zalej kaszę 2 szklankami wrzątku i odstaw na około 15 minut.

Krok 4 z 6
Kaszę wymieszaj z farszem warzywnym. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5 z 6
Tak przygotowanym farszem napełnij przekrojone na pół warzywa.

Krok 6 z 6
Całość na końcu posyp startym żółtym serem i piecz około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C bez przykrycia.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0