Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli gustujesz w pysznych alkoholach domowej roboty, to jest to idealny przepis dla ciebie! Domowy adwokat zrobiony na bazie żółtek i mleka skondensowanego będzie smakował wyśmienicie, a jeśli odstawisz go na jakiś czas w chłodne miejsce, to idealnie się przegryzie.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Jajka umyć dokładnie, wytrzeć. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka i cukier puder utrzeć na jednolitą masę. Powoli wlewać mleczko skondensowane, ciągle ucierając.
Krok 2
10 min
Na koniec wolnym strumieniem wlewać spirytus i powoli mieszać (jeśli wlejemy za szybko, adwokat może nam się zważyć).
Krok 3
5 min
Kiedy będzie już gotowy, przelać do wyparzonych butelek. Smacznego!
Krok 1
z
3
Jajka umyć dokładnie, wytrzeć. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka i cukier puder utrzeć na jednolitą masę. Powoli wlewać mleczko skondensowane, ciągle ucierając.
Krok 2
z
3
Na koniec wolnym strumieniem wlewać spirytus i powoli mieszać (jeśli wlejemy za szybko, adwokat może nam się zważyć).
Krok 3
z
3
Kiedy będzie już gotowy, przelać do wyparzonych butelek. Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
p
pareto
przy wlewaniu spirytusu adwokat może się ZWARZYĆ!!!
Komentarze 1