Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Domowa granola

(0)
51min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Płatki owsiane lub inne ulubione
100  g
Pestki słonecznika
100  g
Pestki dyni
50  g
Wiórki kokosowe
trochę
Cynamon
1  szczypta
Sól
4  łyżek
Miód lub cukier
1 
Jabłka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.02 g
Węglowodany
23.01 g
Tłuszcze
22.99 g
Wartość energetyczna
302.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przysmak do pochrupania nie tylko na fit śniadanie – domowa granola. Zamiast kupować gotowe mieszanki, sami możemy zrobić kompozycję dowolnych płatków (owsianych, jęczmiennych itp.) prażoną w piekarniku z dodatkiem ziaren słonecznika, dyni i wiórków kokosowych z brązowym cukrem i tartym jabłkiem. Całość doprawiamy aromatycznym cynamonem lub przyprawą do szarlotki. Można jeść na różne sposoby: z mlekiem, jogurtem, solo lub w sałatkach ze świeżymi owocami. Pyszności!

Przygotowanie

51 min
  • Krok 1

    5 min
    Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce. Dodaj miód i jabłko. Całość zagnieć dokładnie ręką, aby płyn oblepił płatki i ziarna.
  • Krok 2

    3 min
    Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż masę na blasze.
  • Krok 3

    40 min
    Piekarnik rozgrzej do 170°-180°C i wstaw granolę na około 30 minut.
  • Krok 4

    2 min
    W trakcie pieczenia granolę przemieszaj 3-4 razy, aby się nie przypaliła.
  • Krok 5

    1 min
    Gotową granolę możesz jeść z jogurtem. Warto połączyć ją z świeżym bananem, brzoskwiniami czy jabłkiem.
Domowa granola

Krok 1 z 5

Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce. Dodaj miód i jabłko. Całość zagnieć dokładnie ręką, aby płyn oblepił płatki i ziarna.

Domowa granola

Krok 2 z 5

Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż masę na blasze.

Domowa granola

Krok 3 z 5

Piekarnik rozgrzej do 170°-180°C i wstaw granolę na około 30 minut.

Domowa granola

Krok 4 z 5

W trakcie pieczenia granolę przemieszaj 3-4 razy, aby się nie przypaliła.

Domowa granola

Krok 5 z 5

Gotową granolę możesz jeść z jogurtem. Warto połączyć ją z świeżym bananem, brzoskwiniami czy jabłkiem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Rodzinny posiłek
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chlebek bananowy z płatkami owsianymi

    1 godz 11 min Łatwy
  • Placek z cukinii

    1 godz 20 min Łatwy
  • Choinki piernikowe

    1 godz 31 min Łatwy
  • Sernik z Princessą Zebrą

    6 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu