Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
6
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przysmak do pochrupania nie tylko na fit śniadanie – domowa granola. Zamiast kupować gotowe mieszanki, sami możemy zrobić kompozycję dowolnych płatków (owsianych, jęczmiennych itp.) prażoną w piekarniku z dodatkiem ziaren słonecznika, dyni i wiórków kokosowych z brązowym cukrem i tartym jabłkiem. Całość doprawiamy aromatycznym cynamonem lub przyprawą do szarlotki. Można jeść na różne sposoby: z mlekiem, jogurtem, solo lub w sałatkach ze świeżymi owocami. Pyszności!
Przygotowanie
51 min
Krok 1
5 min
Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce. Dodaj miód i jabłko. Całość zagnieć dokładnie ręką, aby płyn oblepił płatki i ziarna.
Krok 2
3 min
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż masę na blasze.
Krok 3
40 min
Piekarnik rozgrzej do 170°-180°C i wstaw granolę na około 30 minut.
Krok 4
2 min
W trakcie pieczenia granolę przemieszaj 3-4 razy, aby się nie przypaliła.
Krok 5
1 min
Gotową granolę możesz jeść z jogurtem. Warto połączyć ją z świeżym bananem, brzoskwiniami czy jabłkiem.
Krok 1
z
5
Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce. Dodaj miód i jabłko. Całość zagnieć dokładnie ręką, aby płyn oblepił płatki i ziarna.
Krok 2
z
5
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż masę na blasze.
Krok 3
z
5
Piekarnik rozgrzej do 170°-180°C i wstaw granolę na około 30 minut.
Krok 4
z
5
W trakcie pieczenia granolę przemieszaj 3-4 razy, aby się nie przypaliła.
Krok 5
z
5
Gotową granolę możesz jeść z jogurtem. Warto połączyć ją z świeżym bananem, brzoskwiniami czy jabłkiem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0