Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ten dip paprykowy swój smak zawdzięcza opieczonej papryce i podsmażanej na oliwie cebuli, które łączymy w całość z aksamitnym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Dip można zmiksować lub pozostawić niezmiksowany z bardzo drobno pokrojoną papryką i cebulą. W obu postaciach doskonale komponuje się z wędlinami, pieczonymi kiełbaskami oraz grillowanym mięsem.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
20 min
Papryki opiecz pod górnym ogniem piekarnika lub na grillu, aż skórka będzie brązowa (ok. 15-20 minut).
Krok 2
15 min
Przełóż do woreczka foliowego i pozostaw do ostudzenia.
Krok 3
5 min
Następnie obierz, wyjmij pestki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
5 min
Cebulę obierz, posiekaj, podduś na oliwie.
Krok 5
5 min
Połącz paprykę, cebulę i Majonez, dopraw solą, pieprzem i papryką.
Krok 6
5 min
Zmiksuj i podawaj do mięs i wędlin.
Krok 1
z
6
Papryki opiecz pod górnym ogniem piekarnika lub na grillu, aż skórka będzie brązowa (ok. 15-20 minut).
Krok 2
z
6
Przełóż do woreczka foliowego i pozostaw do ostudzenia.
Krok 3
z
6
Następnie obierz, wyjmij pestki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
z
6
Cebulę obierz, posiekaj, podduś na oliwie.
Krok 5
z
6
Połącz paprykę, cebulę i Majonez, dopraw solą, pieprzem i papryką.
Krok 6
z
6
Zmiksuj i podawaj do mięs i wędlin.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0