Dip paprykowy
55min
Łatwy
1 łyżka
2
Papryka czerwona
1
Cebula
1 łyżka
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Słodka papryka
.
Wartości odżywcze
Białko
0.7 g
Węglowodany
4.34 g
Tłuszcze
8.57 g
Wartość energetyczna
96.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
20 min
Papryki opiecz pod górnym ogniem piekarnika lub na grillu, aż skórka będzie brązowa (ok. 15-20 minut).
Krok 2
15 min
Przełóż do woreczka foliowego i pozostaw do ostudzenia.
Krok 3
5 min
Następnie obierz, wyjmij pestki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
5 min
Cebulę obierz, posiekaj, podduś na oliwie.
Krok 5
5 min
Połącz paprykę, cebulę i Majonez, dopraw solą, pieprzem i papryką.
Krok 6
5 min
Zmiksuj i podawaj do mięs i wędlin.
Ten dip paprykowy swój smak zawdzięcza opieczonej papryce i podsmażanej na oliwie cebuli, które łączymy w całość z aksamitnym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Dip można zmiksować lub pozostawić niezmiksowany z bardzo drobno pokrojoną papryką i cebulą. W obu postaciach doskonale komponuje się z wędlinami, pieczonymi kiełbaskami oraz grillowanym mięsem.
Komentarze 0