Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dip paprykowy

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Papryka czerwona
1 
Cebula
1 łyżka
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
96.07 kcal
Węglowodany
4.34 g
Tłuszcze
8.57 g
Białko
0.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
20 min
Papryki opiecz pod górnym ogniem piekarnika lub na grillu, aż skórka będzie brązowa (ok. 15-20 minut).
Krok 2
15 min
Przełóż do woreczka foliowego i pozostaw do ostudzenia.
Krok 3
5 min
Następnie obierz, wyjmij pestki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
5 min
Cebulę obierz, posiekaj, podduś na oliwie.
Krok 5
5 min
Połącz paprykę, cebulę i Majonez, dopraw solą, pieprzem i papryką.
Krok 6
5 min
Zmiksuj i podawaj do mięs i wędlin.
Dip paprykowy

Krok 1 z 6

Papryki opiecz pod górnym ogniem piekarnika lub na grillu, aż skórka będzie brązowa (ok. 15-20 minut).

Dip paprykowy

Krok 2 z 6

Przełóż do woreczka foliowego i pozostaw do ostudzenia.

Dip paprykowy

Krok 3 z 6

Następnie obierz, wyjmij pestki i pokrój w drobną kostkę.

Dip paprykowy

Krok 4 z 6

Cebulę obierz, posiekaj, podduś na oliwie.

Dip paprykowy

Krok 5 z 6

Połącz paprykę, cebulę i Majonez, dopraw solą, pieprzem i papryką.

Dip paprykowy

Krok 6 z 6

Zmiksuj i podawaj do mięs i wędlin.

Ten dip paprykowy swój smak zawdzięcza opieczonej papryce i podsmażanej na oliwie cebuli, które łączymy w całość z aksamitnym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Dip można zmiksować lub pozostawić niezmiksowany z bardzo drobno pokrojoną papryką i cebulą. W obu postaciach doskonale komponuje się z wędlinami, pieczonymi kiełbaskami oraz grillowanym mięsem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika