Dip delikatny z młodym szpinakiem i gałką
10min
Łatwy
300
ml
0.5
opakowanie
Szpinak świeży
1
łyżeczka
Sok z cytryny
0.5
ząbek
1
szczypta
Gałka muszkatołowa
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
0.89 g
Węglowodany
3.67 g
Tłuszcze
14.4 g
Wartość energetyczna
146.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
10 min
Krok 1
5 min
Szpinak umyj, osusz i drobno posiekaj.
Krok 2
2 min
Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 3
3 min
Wymieszaj wszystkie składniki z majonezem, doprawiając całość gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Dip z młodym szpinakiem i gałką muszkatołową, doprawiony czosnkiem i sokiem z cytryny, przygotowany na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY, to doskonała propozycja kulinarna, która wzbogaca smak sałatek i dań mięsnych.
Dip szpinakowy jest aromatyczny dzięki intensywnym i świeżym przyprawom, a Majonez Delikatny WINIARY równoważy ostrość czosnku i pieprzu.
Komentarze 0