Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Domowy dip czosnkowy każdy doprawi sobie tak, jak lubi - najważniejsze są tu proporcje podstawowych składników: Majonezu Dekoracyjnego, jogurtu, keczupu i musztardy. Czosnek, sól oraz ewentualnie inne zioła dodajemy zgodnie z własnymi upodobaniami. Jeśli podajemy dip do pieczonych ziemniaków, można doprawić go tymiankiem, rozmarynem i majerankiem, a do koktajlowych pomidorków lepszy będzie z bazylią i oregano.
Przygotowanie
33 min
Krok 1
1 min
Jogurt wlej do schłodzonej salaterki.
Krok 2
5 min
Czosnek zetrzyj na drobnej tarce lub wyciśnij i dodaj do jogurtu, posyp szczyptą soli czosnkowej.
Krok 3
5 min
Dodaj majonez, ketchup, musztardę, dokładnie i długo mieszaj, by całość osiągnęła jednolitą konsystencję.
Krok 4
2 min
Na końcu dodaj do smaku suszone oregano i bazylię - co nie jest konieczne.
Krok 5
20 min
Wstaw na 20 minut do lodówki lub podawaj w temperaturze pokojowej.
Krok 1
z
5
Jogurt wlej do schłodzonej salaterki.
Krok 2
z
5
Czosnek zetrzyj na drobnej tarce lub wyciśnij i dodaj do jogurtu, posyp szczyptą soli czosnkowej.
Krok 3
z
5
Dodaj majonez, ketchup, musztardę, dokładnie i długo mieszaj, by całość osiągnęła jednolitą konsystencję.
Krok 4
z
5
Na końcu dodaj do smaku suszone oregano i bazylię - co nie jest konieczne.
Krok 5
z
5
Wstaw na 20 minut do lodówki lub podawaj w temperaturze pokojowej.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1