Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dip czosnkowy

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 ml
Jogurt naturalny
1 łyżka
Ketchup łagodny WINIARY
1 łyżka
Musztarda
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Oregano
1 trochę
Bazylia świeża
1 trochę
Sól czosnkowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
6.21 g
Węglowodany
5.67 g
Wartość energetyczna
90.61 kcal
Białko
3.27 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
1 min
Jogurt wlej do schłodzonej salaterki.
Krok 2
5 min
Czosnek zetrzyj na drobnej tarce lub wyciśnij i dodaj do jogurtu, posyp szczyptą soli czosnkowej.
Krok 3
5 min
Dodaj majonez, ketchup, musztardę, dokładnie i długo mieszaj, by całość osiągnęła jednolitą konsystencję.
Krok 4
2 min
Na końcu dodaj do smaku suszone oregano i bazylię - co nie jest konieczne.
Krok 5
20 min
Wstaw na 20 minut do lodówki lub podawaj w temperaturze pokojowej.
Dip czosnkowy

Krok 1 z 5

Jogurt wlej do schłodzonej salaterki.

Dip czosnkowy

Krok 2 z 5

Czosnek zetrzyj na drobnej tarce lub wyciśnij i dodaj do jogurtu, posyp szczyptą soli czosnkowej.

Dip czosnkowy

Krok 3 z 5

Dodaj majonez, ketchup, musztardę, dokładnie i długo mieszaj, by całość osiągnęła jednolitą konsystencję.

Dip czosnkowy

Krok 4 z 5

Na końcu dodaj do smaku suszone oregano i bazylię - co nie jest konieczne.

Dip czosnkowy

Krok 5 z 5

Wstaw na 20 minut do lodówki lub podawaj w temperaturze pokojowej.

Domowy dip czosnkowy każdy doprawi sobie tak, jak lubi - najważniejsze są tu proporcje podstawowych składników: Majonezu Dekoracyjnego, jogurtu, keczupu i musztardy. Czosnek, sól oraz ewentualnie inne zioła dodajemy zgodnie z własnymi upodobaniami. Jeśli podajemy dip do pieczonych ziemniaków, można doprawić go tymiankiem, rozmarynem i majerankiem, a do koktajlowych pomidorków lepszy będzie z bazylią i oregano.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika