Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deviled eggs , czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

1
14 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Jajko
1 łyżeczka
Papryczka suszona chili
1 łyżka
Sos sriracha
1 trochę
Sok z cytryny
1 łyżka
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
24.64 g
Węglowodany
1.93 g
Białko
12.89 g
Wartość energetyczna
285.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

14 min
Krok 1
5 min
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
3 min
Obierz, przekrój na pół, wyciągnij żółtka.
Krok 3
2 min
Żółtka zagniataj widelcem i wymieszaj z majonezem i srirachą.
Krok 4
1 min
Dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny.
Krok 5
2 min
Nadziewaj połówki białek pastą z żółtek jaj.
Krok 6
1 min
Udekoruj połówki jajka płatkami chili i szczypiorkiem. Devilled eggs serwuj najlepiej od razu.
Deviled eggs , czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Krok 1 z 6

Jajka ugotuj na twardo.

Deviled eggs , czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Krok 2 z 6

Obierz, przekrój na pół, wyciągnij żółtka.

Deviled eggs , czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Krok 3 z 6

Żółtka zagniataj widelcem i wymieszaj z majonezem i srirachą.

Deviled eggs , czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Krok 4 z 6

Dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny.

Deviled eggs , czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Krok 5 z 6

Nadziewaj połówki białek pastą z żółtek jaj.

Deviled eggs , czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Krok 6 z 6

Udekoruj połówki jajka płatkami chili i szczypiorkiem. Devilled eggs serwuj najlepiej od razu.

Lubisz pożywne śniadania z jajkiem w roli głównej, ale szukasz pomysłu, jak można je oryginalnie przyrządzić? Zapomnij na chwilę o jajecznicy i skosztuj pikantnych deviled eggs z dodatkiem chili, sosu sriracha i majonezu. Ich przygotowanie zajmie ci tylko kilka minut, zwłaszcza jeśli skorzystasz z naszych wskazówek. Deviled eggs to pyszna alternatywa dla zwykłych jaj na twardo czy sadzonych. Podawaj je z chrupiącymi grzankami i delektuj się wyjątkowym śniadaniem!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika