Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słodki podwieczorek jest jednym z momentów dnia, kiedy możesz się zrelaksować z pysznym deserem – na przykład owocowym, jakim jest deser z kaszy manny z sosem żurawinowym. Prosty w wykonaniu, smaczny i słodki. Sos owocowy możesz przygotować nie tylko z żurawiny, ale także z konfitur wiśniowych lub soku malinowego. Deser z kaszy manny podawaj schłodzony – pamiętaj, aby włożyć go do lodówki na dwie lub trzy godziny przed podaniem na stół. Możesz dodać do niego kilka sztuk żurawiny w całości. Żurawinę możesz zastąpić konfiturami z wiśni lub sokiem malinowym - wedle upodobania.
Przygotowanie
148 min
Krok 1
5 min
Mleko podgrzej, dodaj do niego masło i cukier, podgrzewaj do rozpuszczenia.
Krok 2
5 min
Do gotującego mleka wsyp powoli kaszę, energicznie mieszając. Gotuj przez około 3 minuty. Zestaw z ognia, ostudź.
Krok 3
10 min
Śmietankę ubij i połącz z zimną kaszą.
Krok 4
3 min
Przełóż do wypłukanych zimną wodą salaterek lub do silikonowej formy z kominkiem.
Krok 5
120 min
Desery wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 6
5 min
Żurawinę zmiksuj z cukrem pudrem. Po 2-3 godzinach wyjmij desery z salaterek i polej sosem żurawinowym.
Krok 1
z
6
Mleko podgrzej, dodaj do niego masło i cukier, podgrzewaj do rozpuszczenia.
Krok 2
z
6
Do gotującego mleka wsyp powoli kaszę, energicznie mieszając. Gotuj przez około 3 minuty. Zestaw z ognia, ostudź.
Krok 3
z
6
Śmietankę ubij i połącz z zimną kaszą.
Krok 4
z
6
Przełóż do wypłukanych zimną wodą salaterek lub do silikonowej formy z kominkiem.
Krok 5
z
6
Desery wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 6
z
6
Żurawinę zmiksuj z cukrem pudrem. Po 2-3 godzinach wyjmij desery z salaterek i polej sosem żurawinowym.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0