Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciekawy pomysł na słodki podwieczorek lub poobiedni deser.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
5 min
Gruszki obieramy, przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne.
Krok 2
20 min
Zagotować wodę z cukrem, sokiem z cytryny, goździkami i imbirem. Włożyć gruszki i gotować, aż będą miękkie. Wyłożyć na talerzykach.
Krok 3
5 min
Przygotować sos. Na mleku ugotować budyń.
Krok 4
2 min
Gęstniejącym, gorącym sosem polać gruszki i lekko oprószyć cynamonem. Smacznego.
Krok 1
z
4
Gruszki obieramy, przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne.
Krok 2
z
4
Zagotować wodę z cukrem, sokiem z cytryny, goździkami i imbirem. Włożyć gruszki i gotować, aż będą miękkie. Wyłożyć na talerzykach.
Krok 3
z
4
Przygotować sos. Na mleku ugotować budyń.
Krok 4
z
4
Gęstniejącym, gorącym sosem polać gruszki i lekko oprószyć cynamonem. Smacznego.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0