Deser budyniowy
20min
Łatwy
1 opakowanie
0.5 l
Mleko
200 g
Ciastka zbożowe
50 g
Masło
1 porcja
Truskawki
.
Wartości odżywcze
Białko
7.71 g
Węglowodany
45.6 g
Tłuszcze
24.02 g
Wartość energetyczna
458.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Ciastka zbożowe zblenduj i wymieszaj z rozpuszczonym masłem i wyłóż je na dno przygotowanych słoiczków.
Krok 2
10 min
Zrób budyń według przepisu na opakowaniu, przykryj folią, schłodź w lodówce.
Krok 3
5 min
Schłodzony budyń wyłóż na ciastka, dodaj świeże owoce na wierzch.
Niezapowiedziani goście? Nagła ochota na „coś słodkiego”? Deser budyniowy jest idealnym rozwiązaniem właśnie w takich sytuacjach. Prosty i szybki przepis przyda Ci się za każdym razem, kiedy zostaniesz zaskoczona nagłą potrzebą zorganizowania słodkiego poczęstunku. Sprawdź nasz przepis na deser budyniowy i miej zawsze pod ręką Budyń o smaku waniliowym WINIARY!
Komentarze 0