Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto ze śliwkami z bezową pianką
Dodaj do CookBook

Ciasto ze śliwkami z bezową pianką

(1)
1 godz 45 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  opakowanie
Kisiel o smaku cytrynowym WINIARY
5 
Jajko
250  g
Margaryna
1.5  szklanek
Cukier
3  szklanek
Mąka pszenna
1  kg
Śliwki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
36.7 g
Wartość energetyczna
260.8 kcal
Tłuszcze
11.9 g
Białko
4.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Cudownie żółte kruche ciasto ze śliwkami i pianką zaskoczy cię orzeźwiającym dodatkiem Kisielu o smaku cytrynowym WINIARY. Przestudzone ciasto ze śliwkami podawaj z filiżanką ulubionej kawy.

Przygotowanie

105 min
  • Krok 1

    5 min
    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wysmaruj formę tłuszczem
  • Krok 2

    10 min
    Zmiksuj żółtka, margarynę, pół szklanki cukru i cukier wanilinowy. Dodawaj małymi porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
  • Krok 3

    5 min
    Na koniec wyrób ciasto ręką i podziel na dwie części. Jedną część ciasta rozłóż na blaszce, drugą włóż do lodówki.
  • Krok 4

    15 min
    Ciasto podpiekaj około 15 minut
  • Krok 5

    10 min
    W tym czasie ubij pianę z białek dodając szklankę cukru, a na koniec kisiel (w proszku)
  • Krok 6

    10 min
    Śliwki umyj, przekrój na połówki, wyjmij pestki. Na podpieczone ciasto wyłóż połówki śliwek
  • Krok 7

    10 min
    Następnie połóż pianę i na nią z drugiej części ciasta zrób posypkę (lub zetrzyj ciasto na tarce)
  • Krok 8

    40 min
    Piecz około 40 minut, podawaj przestudzone
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

5.0 out of 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Grażyna

Czy śliwki klaść na przestudzoną spód?

Anonim (niezweryfikowany) 10/30/2023-08:23 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
  • 1
  • 0
Reply by Expert 01/15/2024-01:02 CET
Grażyna, nie, spód nie musi być bardzo wystudzony, bo za chwilę ponownie trafi do piekarnika.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z makiem i kokosem

    Ciasto z makiem i kokosem

    35 min Łatwy
  • Ciasto z kaszą manną bez pieczenia

    Ciasto z kaszą manną bez pieczenia

    28 min Łatwy
  • Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

    Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

    9 godz 27 min Łatwy
  • Pyszne ciasto z jabłkami

    Pyszne ciasto z jabłkami

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu