Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto ze śliwkami z bezową pianką

0
105 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżeczek
5 
Jajko
250 g
Margaryna
1.5 szklanek
Cukier
3 szklanek
Mąka pszenna
1 kg
Śliwki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
260.93 kcal
Węglowodany
36.68 g
Białko
4.32 g
Tłuszcze
11.87 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

105 min
Krok 1
5 min
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wysmaruj formę tłuszczem
Krok 2
10 min
Zmiksuj żółtka, margarynę, pół szklanki cukru i cukier wanilinowy. Dodawaj małymi porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
Krok 3
5 min
Na koniec wyrób ciasto ręką i podziel na dwie części. Jedną część ciasta rozłóż na blaszce, drugą włóż do lodówki.
Krok 4
15 min
Ciasto podpiekaj około 15 minut
Krok 5
10 min
W tym czasie ubij pianę z białek dodając szklankę cukru, a na koniec kisiel (w proszku)
Krok 6
10 min
Śliwki umyj, przekrój na połówki, wyjmij pestki. Na podpieczone ciasto wyłóż połówki śliwek
Krok 7
10 min
Następnie połóż pianę i na nią z drugiej części ciasta zrób posypkę (lub zetrzyj ciasto na tarce)
Krok 8
40 min
Piecz około 40 minut, podawaj przestudzone
Ciasto ze śliwkami z bezową pianką

Krok 1 z 8

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wysmaruj formę tłuszczem

Ciasto ze śliwkami z bezową pianką

Krok 2 z 8

Zmiksuj żółtka, margarynę, pół szklanki cukru i cukier wanilinowy. Dodawaj małymi porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia

Ciasto ze śliwkami z bezową pianką

Krok 3 z 8

Na koniec wyrób ciasto ręką i podziel na dwie części. Jedną część ciasta rozłóż na blaszce, drugą włóż do lodówki.

Ciasto ze śliwkami z bezową pianką

Krok 4 z 8

Ciasto podpiekaj około 15 minut

Ciasto ze śliwkami z bezową pianką

Krok 5 z 8

W tym czasie ubij pianę z białek dodając szklankę cukru, a na koniec kisiel (w proszku)

Ciasto ze śliwkami z bezową pianką

Krok 6 z 8

Śliwki umyj, przekrój na połówki, wyjmij pestki. Na podpieczone ciasto wyłóż połówki śliwek

Ciasto ze śliwkami z bezową pianką

Krok 7 z 8

Następnie połóż pianę i na nią z drugiej części ciasta zrób posypkę (lub zetrzyj ciasto na tarce)

Ciasto ze śliwkami z bezową pianką

Krok 8 z 8

Piecz około 40 minut, podawaj przestudzone

Cudownie żółte kruche ciasto ze śliwkami i pianką zaskoczy cię orzeźwiającym dodatkiem Kisielu o smaku cytrynowym WINIARY. Przestudzone ciasto ze śliwkami podawaj z filiżanką ulubionej kawy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika