Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto z makiem i kokosem

(0)
35min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Izqa1306
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
24 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5  szklanek
Mleko
24  ml
Spirytus
1  łyżeczka
Cukier
2  łyżek
Masło
1  szklanka
Cukier puder
1  szklanka
Mak
100  g
Wiórki kokosowe
3 
Białko
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
1 
Biszkopt
100  g
Polewa czekoladowa
trochę
Wiórki kokosowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.62 g
Węglowodany
14.9 g
Tłuszcze
7.91 g
Wartość energetyczna
139.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Masa budyniowa: Mleko wlewamy do garnka. Odlewamy 0,5 szklanki, w której rozrabiamy budyń, mleko. Słodzimy i gotujemy budyń.
Krok 2
5 min
Gdy masa ostygnie, ucieramy ją z masłem i spirytusem.
Krok 3
10 min
Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną, mak, wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać, do połączenia.
Krok 4
8 min
Biszkopt kroimy na pół, nakładamy masę makową, a na to utartą masę budyniową i drugą warstwę biszkoptu.
Krok 5
7 min
Górny biszkopt polewamy czekoladą i posypujemy wiórkami.
Ciasto z makiem i kokosem

Krok 1 z 5

Masa budyniowa: Mleko wlewamy do garnka. Odlewamy 0,5 szklanki, w której rozrabiamy budyń, mleko. Słodzimy i gotujemy budyń.

Ciasto z makiem i kokosem

Krok 2 z 5

Gdy masa ostygnie, ucieramy ją z masłem i spirytusem.

Ciasto z makiem i kokosem

Krok 3 z 5

Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną, mak, wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać, do połączenia.

Ciasto z makiem i kokosem

Krok 4 z 5

Biszkopt kroimy na pół, nakładamy masę makową, a na to utartą masę budyniową i drugą warstwę biszkoptu.

Ciasto z makiem i kokosem

Krok 5 z 5

Górny biszkopt polewamy czekoladą i posypujemy wiórkami.

Ten przepis to swoiste połączenie makowca z ciastem kokosowym. Ciasto z makiem i kokosem to mieszanka smaków, która odznacza się wyrazistością i dużą dozą wrażeń smakowych. Dzięki tej różnorodnej mieszance ciasto się nie nudzi, nie jest za słodkie, a balans wszystkich walorów jest idealny. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha