Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ten przepis to swoiste połączenie makowca z ciastem kokosowym. Ciasto z makiem i kokosem to mieszanka smaków, która odznacza się wyrazistością i dużą dozą wrażeń smakowych. Dzięki tej różnorodnej mieszance ciasto się nie nudzi, nie jest za słodkie, a balans wszystkich walorów jest idealny. Pycha!
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Masa budyniowa: Mleko wlewamy do garnka. Odlewamy 0,5 szklanki, w której rozrabiamy budyń, mleko. Słodzimy i gotujemy budyń.
Krok 2
5 min
Gdy masa ostygnie, ucieramy ją z masłem i spirytusem.
Krok 3
10 min
Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną, mak, wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać, do połączenia.
Krok 4
8 min
Biszkopt kroimy na pół, nakładamy masę makową, a na to utartą masę budyniową i drugą warstwę biszkoptu.
Krok 5
7 min
Górny biszkopt polewamy czekoladą i posypujemy wiórkami.
Krok 1
z
5
Masa budyniowa: Mleko wlewamy do garnka. Odlewamy 0,5 szklanki, w której rozrabiamy budyń, mleko. Słodzimy i gotujemy budyń.
Krok 2
z
5
Gdy masa ostygnie, ucieramy ją z masłem i spirytusem.
Krok 3
z
5
Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną, mak, wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać, do połączenia.
Krok 4
z
5
Biszkopt kroimy na pół, nakładamy masę makową, a na to utartą masę budyniową i drugą warstwę biszkoptu.
Krok 5
z
5
Górny biszkopt polewamy czekoladą i posypujemy wiórkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1