Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto z makiem i kokosem
Dodaj do CookBook

Ciasto z makiem i kokosem

(0)
35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Robert Harna
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1.5  szklanek
Mleko
24  ml
Spirytus
1  łyżeczka
Cukier
2  łyżek
Masło
1  szklanka
Cukier puder
1  szklanka
Mak
100  g
Wiórki kokosowe
3 
Białko
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
1 
Biszkopt
100  g
Polewa czekoladowa
trochę
Wiórki kokosowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.9 g
Wartość energetyczna
139.1 kcal
Tłuszcze
7.9 g
Białko
2.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ten przepis to swoiste połączenie makowca z ciastem kokosowym. Ciasto z makiem i kokosem to mieszanka smaków, która odznacza się wyrazistością i dużą dozą wrażeń smakowych. Dzięki tej różnorodnej mieszance ciasto się nie nudzi, nie jest za słodkie, a balans wszystkich walorów jest idealny. Pycha!

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    5 min
    Masa budyniowa: Mleko wlewamy do garnka. Odlewamy 0,5 szklanki, w której rozrabiamy budyń, mleko. Słodzimy i gotujemy budyń.
  • Krok 2

    5 min
    Gdy masa ostygnie, ucieramy ją z masłem i spirytusem.
  • Krok 3

    10 min
    Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną, mak, wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać, do połączenia.
  • Krok 4

    8 min
    Biszkopt kroimy na pół, nakładamy masę makową, a na to utartą masę budyniową i drugą warstwę biszkoptu.
  • Krok 5

    7 min
    Górny biszkopt polewamy czekoladą i posypujemy wiórkami.
Ciasto z makiem i kokosem

Krok 1 z 5

Masa budyniowa: Mleko wlewamy do garnka. Odlewamy 0,5 szklanki, w której rozrabiamy budyń, mleko. Słodzimy i gotujemy budyń.

Ciasto z makiem i kokosem

Krok 2 z 5

Gdy masa ostygnie, ucieramy ją z masłem i spirytusem.

Ciasto z makiem i kokosem

Krok 3 z 5

Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną, mak, wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać, do połączenia.

Ciasto z makiem i kokosem

Krok 4 z 5

Biszkopt kroimy na pół, nakładamy masę makową, a na to utartą masę budyniową i drugą warstwę biszkoptu.

Ciasto z makiem i kokosem

Krok 5 z 5

Górny biszkopt polewamy czekoladą i posypujemy wiórkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

4

TTTT

A pieczenie? Jest surowa masa z białkiem i makiem
Anonim (niezweryfikowany) 02/11/2023-12:19 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    2 godz 22 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę z mlekiem

    Ciasto na pizzę z mlekiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu