Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nie należysz do mistrzów wypieków, ale nie brak Ci też cukierniczych ambicji? Ten prosty przepis na ciasto Snickers bez pieczenia w trzech prostych krokach przeprowadzi Cię do pachnącego orzeszkami oraz karmelem końca - gwarantujemy, że foremka z tym ciastem zniknie błyskawicznie. W końcu kto nie lubi tego popularnego batona? Lepiej zjedz Snickersa, bo inni zrobią to za Ciebie. Ciągnący się karmel i masa orzechowa z kawałkami orzeszków arachidowych uzależnia - na pewno nie poprzestaniesz na jednym kawałku. Smak ciasta Snickers bez pieczenia zgra się doskonale z porcją espresso. Wypróbuj!
Przygotowanie
55 min
Krok 1
30 min
Przygotuj dwa rodzaje budyniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odejmując z proporcji po 100 ml mleka, aby uzyskać gęsty krem. Po wystudzeniu, budyń śmietankowy wymieszaj z kajmakiem, a czekoladowy z masłem orzechowym.
Krok 2
15 min
Przygotuj prostokątną foremkę w której naprzemiennie trzeba ułożyć warstwy: herbatniki, krem jasny, herbatniki i krem ciemny.
Krok 3
10 min
W rondelku podgrzej śmietankę i rozpuść w niej czekoladę. Gotową polewą udekoruj ostatnią warstwę ciasta. Posyp orzeszkami ziemnymi.
Krok 1
z
3
Przygotuj dwa rodzaje budyniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odejmując z proporcji po 100 ml mleka, aby uzyskać gęsty krem. Po wystudzeniu, budyń śmietankowy wymieszaj z kajmakiem, a czekoladowy z masłem orzechowym.
Krok 2
z
3
Przygotuj prostokątną foremkę w której naprzemiennie trzeba ułożyć warstwy: herbatniki, krem jasny, herbatniki i krem ciemny.
Krok 3
z
3
W rondelku podgrzej śmietankę i rozpuść w niej czekoladę. Gotową polewą udekoruj ostatnią warstwę ciasta. Posyp orzeszkami ziemnymi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
3
S
Sara
Jaki wymiar blachy
A
Agnieszka
Jakie najlepiej dobrać wymiary blachy?
O
Ola
Ile najlepiej czekać przed zjedzeniem ?
Winiary
Expert
Olu, najlepiej pozwól ciastu całkiem wystygnąć (choć może być trudno, rozumiemy) - daj mu 3-4 godziny :)
Komentarze 3