Ciasto Snickers bez pieczenia

(1)
55min
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
Duże opakowanie herbatników
800  ml
Mleko
1  szklanka
Kajmak
1  szklanka
Masło orzechowe
100  g
Orzeszki ziemne
200  g
Czekolada mleczna
100  ml
Śmietanka 36%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.58 g
Węglowodany
24.66 g
Tłuszcze
16.13 g
Wartość energetyczna
290.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie należysz do mistrzów wypieków, ale nie brak Ci też cukierniczych ambicji? Ten prosty przepis na ciasto Snickers bez pieczenia w trzech prostych krokach przeprowadzi Cię do pachnącego orzeszkami oraz karmelem końca - gwarantujemy, że foremka z tym ciastem zniknie błyskawicznie. W końcu kto nie lubi tego popularnego batona? Lepiej zjedz Snickersa, bo inni zrobią to za Ciebie. Ciągnący się karmel i masa orzechowa z kawałkami orzeszków arachidowych uzależnia - na pewno nie poprzestaniesz na jednym kawałku. Smak ciasta Snickers bez pieczenia zgra się doskonale z porcją espresso. Wypróbuj!
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
30 min
Przygotuj dwa rodzaje budyniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odejmując z proporcji po 100 ml mleka, aby uzyskać gęsty krem. Po wystudzeniu, budyń śmietankowy wymieszaj z kajmakiem, a czekoladowy z masłem orzechowym.
Krok 2
15 min
Przygotuj prostokątną foremkę w której naprzemiennie trzeba ułożyć warstwy: herbatniki, krem jasny, herbatniki i krem ciemny.
Krok 3
10 min
W rondelku podgrzej śmietankę i rozpuść w niej czekoladę. Gotową polewą udekoruj ostatnią warstwę ciasta. Posyp orzeszkami ziemnymi.
Ciasto Snickers bez pieczenia

Krok 1 z 3

Przygotuj dwa rodzaje budyniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odejmując z proporcji po 100 ml mleka, aby uzyskać gęsty krem. Po wystudzeniu, budyń śmietankowy wymieszaj z kajmakiem, a czekoladowy z masłem orzechowym.

Ciasto Snickers bez pieczenia

Krok 2 z 3

Przygotuj prostokątną foremkę w której naprzemiennie trzeba ułożyć warstwy: herbatniki, krem jasny, herbatniki i krem ciemny.

Ciasto Snickers bez pieczenia

Krok 3 z 3

W rondelku podgrzej śmietankę i rozpuść w niej czekoladę. Gotową polewą udekoruj ostatnią warstwę ciasta. Posyp orzeszkami ziemnymi.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
O Ola
.

Ile najlepiej czekać przed zjedzeniem ?

Winiary
.
Expert

Olu, najlepiej pozwól ciastu całkiem wystygnąć (choć może być trudno, rozumiemy) - daj mu 3-4 godziny :)

Pokaż więcej komentarzy