Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto Snickers bez pieczenia

Ciasto Snickers bez pieczenia

(3)
55min
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Duże opakowanie herbatników
800  ml
Mleko
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1  opakowanie
Budyń o smaku czekoladowym WINIARY
1  szklanka
Kajmak
1  szklanka
Masło orzechowe
100  g
Orzeszki ziemne
200  g
Czekolada mleczna
100  ml
Śmietanka 36%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.58 g
Węglowodany
24.66 g
Tłuszcze
16.13 g
Wartość energetyczna
290.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie należysz do mistrzów wypieków, ale nie brak Ci też cukierniczych ambicji? Ten prosty przepis na ciasto Snickers bez pieczenia w trzech prostych krokach przeprowadzi Cię do pachnącego orzeszkami oraz karmelem końca - gwarantujemy, że foremka z tym ciastem zniknie błyskawicznie. W końcu kto nie lubi tego popularnego batona? Lepiej zjedz Snickersa, bo inni zrobią to za Ciebie. Ciągnący się karmel i masa orzechowa z kawałkami orzeszków arachidowych uzależnia - na pewno nie poprzestaniesz na jednym kawałku. Smak ciasta Snickers bez pieczenia zgra się doskonale z porcją espresso. Wypróbuj!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    30 min
    Przygotuj dwa rodzaje budyniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odejmując z proporcji po 100 ml mleka, aby uzyskać gęsty krem. Po wystudzeniu, budyń śmietankowy wymieszaj z kajmakiem, a czekoladowy z masłem orzechowym.
  • Krok 2

    15 min
    Przygotuj prostokątną foremkę w której naprzemiennie trzeba ułożyć warstwy: herbatniki, krem jasny, herbatniki i krem ciemny.
  • Krok 3

    10 min
    W rondelku podgrzej śmietankę i rozpuść w niej czekoladę. Gotową polewą udekoruj ostatnią warstwę ciasta. Posyp orzeszkami ziemnymi.
Ciasto Snickers bez pieczenia

Krok 1 z 3

Przygotuj dwa rodzaje budyniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odejmując z proporcji po 100 ml mleka, aby uzyskać gęsty krem. Po wystudzeniu, budyń śmietankowy wymieszaj z kajmakiem, a czekoladowy z masłem orzechowym.

Ciasto Snickers bez pieczenia

Krok 2 z 3

Przygotuj prostokątną foremkę w której naprzemiennie trzeba ułożyć warstwy: herbatniki, krem jasny, herbatniki i krem ciemny.

Ciasto Snickers bez pieczenia

Krok 3 z 3

W rondelku podgrzej śmietankę i rozpuść w niej czekoladę. Gotową polewą udekoruj ostatnią warstwę ciasta. Posyp orzeszkami ziemnymi.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
O Ola

Ile najlepiej czekać przed zjedzeniem ?

Winiary
Expert

Olu, najlepiej pozwól ciastu całkiem wystygnąć (choć może być trudno, rozumiemy) - daj mu 3-4 godziny :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sylwestrowy deser warstwowy

    Sylwestrowy deser warstwowy

    3 godz 3 min Łatwy
  • Pyszny i prosty krem czekoladowy z malinowym musem

    Pyszny i prosty krem czekoladowy z malinowym musem

    34 min Łatwy
  • Milky Way bez pieczenia

    Milky Way bez pieczenia

    1 godz 10 min Łatwy
  • Czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i polewą czekoladową

    Czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i polewą czekoladową

    1 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu