
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
1 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
15 minKrok 6
10 minKrok 7
30 minKrok 8
1 minKrok 1 z 8
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Krok 2 z 8
Jajka zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Krok 3 z 8
Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia. Połącz z masą jajeczną i olejem.
Krok 4 z 8
Wyłóż ciasto do wysmarowanej tortownicy. Wiśnie wydryluj i wyłóż na cieście.
Krok 5 z 8
Ciasto wstaw do piekarnika na 15 minut.
Krok 6 z 8
W tym czasie przygotuj masę serową. Ser zmiksuj z cukrem, jajkami i budyniem.
Krok 7 z 8
Masę serową wyłóż na ciasto i piecz kolejne 30 minut.
Krok 8 z 8
Podawaj wystudzone ciasto, możesz je polać polewą czekoladową.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0