Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słodycz z nutką orzeźwienia: czekoladowe ciasto z wiśniami, zapiekane z puszystą masą serowo-waniliową. To ciasto możesz przygotowywać na codzienny deser dla najbliższych, ale także na specjalne okazje, jak urodziny i imieniny. Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami przygotuj z dodatkiem Budyniu do ciast i kremów WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY. Podawaj z dodatkiem sosu czekoladowego lub waniliowego, a wierzch możesz udekorować listkiem świeżej melisy.
Przygotowanie
77 min
Krok 1
1 min
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Krok 2
5 min
Jajka zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Krok 3
5 min
Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia. Połącz z masą jajeczną i olejem.
Krok 4
10 min
Wyłóż ciasto do wysmarowanej tortownicy. Wiśnie wydryluj i wyłóż na cieście.
Krok 5
15 min
Ciasto wstaw do piekarnika na 15 minut.
Krok 6
10 min
W tym czasie przygotuj masę serową. Ser zmiksuj z cukrem, jajkami i budyniem.
Krok 7
30 min
Masę serową wyłóż na ciasto i piecz kolejne 30 minut.
Krok 8
1 min
Podawaj wystudzone ciasto, możesz je polać polewą czekoladową.
Krok 1
z
8
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Krok 2
z
8
Jajka zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Krok 3
z
8
Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia. Połącz z masą jajeczną i olejem.
Krok 4
z
8
Wyłóż ciasto do wysmarowanej tortownicy. Wiśnie wydryluj i wyłóż na cieście.
Krok 5
z
8
Ciasto wstaw do piekarnika na 15 minut.
Krok 6
z
8
Składniki:
Jajko, Cukier, Biały serek śmietankowy, Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
W tym czasie przygotuj masę serową. Ser zmiksuj z cukrem, jajkami i budyniem.
Krok 7
z
8
Masę serową wyłóż na ciasto i piecz kolejne 30 minut.
Krok 8
z
8
Podawaj wystudzone ciasto, możesz je polać polewą czekoladową.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1