Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

0
77 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
3 
Jajko
0.75 szklanka
Cukier puder
0.75 szklanka
Mąka pszenna
2 łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
0.5 szklanka
Olej
400 g
Wiśnie
500 g
Biały serek śmietankowy
0.5 szklanka
Cukier
2 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
23.18 g
Węglowodany
17.1 g
Białko
5.59 g
Wartość energetyczna
262.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

77 min
Krok 1
1 min
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Krok 2
5 min
Jajka zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Krok 3
5 min
Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia. Połącz z masą jajeczną i olejem.
Krok 4
10 min
Wyłóż ciasto do wysmarowanej tortownicy. Wiśnie wydryluj i wyłóż na cieście.
Krok 5
15 min
Ciasto wstaw do piekarnika na 15 minut.
Krok 6
10 min
W tym czasie przygotuj masę serową. Ser zmiksuj z cukrem, jajkami i budyniem.
Krok 7
30 min
Masę serową wyłóż na ciasto i piecz kolejne 30 minut.
Krok 8
1 min
Podawaj wystudzone ciasto, możesz je polać polewą czekoladową.
Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

Krok 1 z 8

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

Krok 2 z 8

Jajka zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.

Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

Krok 3 z 8

Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia. Połącz z masą jajeczną i olejem.

Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

Krok 4 z 8

Wyłóż ciasto do wysmarowanej tortownicy. Wiśnie wydryluj i wyłóż na cieście.

Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

Krok 5 z 8

Ciasto wstaw do piekarnika na 15 minut.

Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

Krok 6 z 8

Składniki: Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY, Biały serek śmietankowy, Cukier, Jajko

W tym czasie przygotuj masę serową. Ser zmiksuj z cukrem, jajkami i budyniem.

Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

Krok 7 z 8

Masę serową wyłóż na ciasto i piecz kolejne 30 minut.

Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

Krok 8 z 8

Podawaj wystudzone ciasto, możesz je polać polewą czekoladową.

Słodycz z nutką orzeźwienia: czekoladowe ciasto z wiśniami, zapiekane z puszystą masą serowo-waniliową. To ciasto możesz przygotowywać na codzienny deser dla najbliższych, ale także na specjalne okazje, jak urodziny i imieniny. Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami przygotuj z dodatkiem Budyniu do ciast i kremów WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY. Podawaj z dodatkiem sosu czekoladowego lub waniliowego, a wierzch możesz udekorować listkiem świeżej melisy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika