Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami
77min
Łatwy
1 opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1 łyżeczka
3
Jajko
0.75 szklanka
Cukier puder
0.75 szklanka
Mąka pszenna
2 łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
0.5 szklanka
Olej
400 g
Wiśnie
1 opakowanie
500 g
Biały serek śmietankowy
0.5 szklanka
Cukier
2
Jajko
.
Wartości odżywcze
Białko
5.59 g
Węglowodany
25.05 g
Tłuszcze
15.23 g
Wartość energetyczna
262.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
77 min
Krok 1
1 min
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Krok 2
5 min
Jajka zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Krok 3
5 min
Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia. Połącz z masą jajeczną i olejem.
Krok 4
10 min
Wyłóż ciasto do wysmarowanej tortownicy. Wiśnie wydryluj i wyłóż na cieście.
Krok 5
15 min
Ciasto wstaw do piekarnika na 15 minut.
Krok 6
10 min
W tym czasie przygotuj masę serową. Ser zmiksuj z cukrem, jajkami i budyniem.
Krok 7
30 min
Masę serową wyłóż na ciasto i piecz kolejne 30 minut.
Krok 8
1 min
Podawaj wystudzone ciasto, możesz je polać polewą czekoladową.
Słodycz z nutką orzeźwienia: czekoladowe ciasto z wiśniami, zapiekane z puszystą masą serowo-waniliową. To ciasto możesz przygotowywać na codzienny deser dla najbliższych, ale także na specjalne okazje, jak urodziny i imieniny. Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami przygotuj z dodatkiem Budyniu do ciast i kremów WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY. Podawaj z dodatkiem sosu czekoladowego lub waniliowego, a wierzch możesz udekorować listkiem świeżej melisy.
Komentarze 0